Selam arkadaşlar. Bugün geçtiğimiz gün portföyüme eklediğim ST1 fonunun incelemesini yapacağız.
Ben yalnızca küçük bir yatırımcıyım. Bu forumda da öğrendiklerimi paylaşmaya çalışıyorum. O yüzden küçük yatırımcı olduğumu bilerek yazdıklarımı okuyun. Yatırım kararları kişiden kişiye hatta ikiz kardeşiniz olsa bile değişebilir. Bu girizgah kısmını sonda da yazıyorum.
Öncelikle forumda ara kısmına ST1 yazıp eski yazdıklarıma bakacak oldum. Keşke o zamanlar alsaydım diyorum tabii. Ancak bence vergilendirmeden önce almak yine iyi olabilir. Belki vergi gelmeyecek ama gelirse de karda olmuş oluruz.
YAZI 1
YAZI 2
YAZI 3
Bu arada yazdığım yazılarda kaybeden BUY fonu da var. ST1 toparlamış görünüyor ancak BUY hepten zarar. Neden böyle fikrim yok. Soracak olan varsa diye yazıyorum.
Genel bilgilerden başlayarak şöyle bir göz atalım…
ST1 - STRATEJİ PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 180,079298
- Günlük Getiri (%): %0,3038
- Pay (Adet): 4.335.081
- Fon Toplam Değer (TL): 780.658.271,64
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 73 / 121
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 4.839
- Pazar Payı: %0,4
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %6,011946
- Son 3 Ay Getirisi: %16,839968
- Son 6 Ay Getirisi: %33,848286
- YBB: %41.12
- Son 1 Yıl Getirisi: %78,463999
- Son 3 Yıl Getirisi: %943.05
- Son 5 Yıl Getirisi: %1,948.95
Fon varlık dağılımı:
- Hisse senedi
- Takasbank para piyasası
- Vadeli işlemler nakit teminatları
İçindeki varlıklar:
- Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş. (HTTBT)
- Polisan Holding A.Ş. (POLHO)
- Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KMPUR)
- Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (RYGYO)
- Ünlü Yatırım Holding A.Ş. (UNLU)
Son portföy dağılım raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Ben en çok ağırlıkta olan hisseleri yazdım buraya.
ST1 Fon Yorumu:
Yatırımcı bilgi formuna baktığımızda fonun karşılaştırma ölçütü Bist100 diyebiliriz. Bist100′ün yıllık getirisine baktığımızda %74 civarı olduğunu görüyoruz. Fonun getirisi ise yıllıkta %78 civarı.
Başarılı bir fon olduğunu söyleyebiliriz ancak ben bu fondan ve yöneticisinden daha güzel şeyler bekliyorum. Yani daha da başarılı olacağını düşünüyorum.
Mesela geçtiğimiz yıllarda şöyle bir şeyler yaşanmış.
Kaynak: Yatirimnedir.com (Yunus abim selamlar 😃)
Gördüğünüz gibi ST1 fonunun kazançları ortada.
Ben demiyorum ki ilerleyen yıllarda böyle olacağı kesin. Ancak çok sevdiğim bir söz var.
'‘Ayinesi İştir Kişinin lafa bakılmaz Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde’'
Ben de portföyüme çeşitlilik olsun diye bu fondan eklemeye başladım. Biriktirmeye de devam edeceğim gibi duruyor. Umarım beklentilerimi karşılar ki karşılayacak gibi duruyor.
Bu arada fonun kuruluş tarihi 1996. 1997 yılında da payların satışına başlanmış.
Fonun yöneticisi Burak İhsan Çetinçeker twitter hesabını buraya bırakıyorum. Takibe değer biridir.
Eğer benim gibi uzun vadeli olarak düşünüyorsanız ve birikimlerinizi hisse senedi fonunda değerlendirmek istiyorsanız bu fona göz atabilirsiniz. Bir sonraki fon incelemesinde görüşürüz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.