Selam arkadaşlar.
Bugün yine salı günü bitmeden çarşamba gününe geçtiğimiz zamanda kaybeden fonları listelemek istedim. Eksiye düşen fonlar da var az getiri yapan fonlar da var. Bakalım aylıkta ve yıllıktaki getirileri ne olmuş?
AK2 - AK PORTFÖY UZUN VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU
- Son 1 Ay Getirisi: %-2,763858
- Son 3 Ay Getirisi: %0,593178
- Son 6 Ay Getirisi: %1,500085
- Son 1 Yıl Getirisi: %-15,676274
İçindeki bazı varlıklar:
Fonun içerisinde 58 milyon değerinde devlet tahvili var. %98 oranında devlet tahvili var.
AK2 - AK PORTFÖY UZUN VADELİ BORÇLANMA ARAÇLARI FONU YORUMU
Fonun içerisinde devlet tahvili var. Uzun vadeli tutulacak bir fon değil. Borçlanma aracı fonu. Yalnızca devlet tahvili mi tutabilir tam emin değilim? Yıllıkta vs zarar etmiş. Faizlerin yüksek olduğu dönemde zarar etmesi normal mi? Bilmiyorum. Parasını devlet tahvillerinde değerlendirmek isteyenlerin alabileceği bir fon. Neredeyse 10 bin yatırımcı sayısı var.
BUY - AK PORTFÖY BÜYÜYEN ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-2,324196
- Son 3 Ay Getirisi: %13,119173
- Son 6 Ay Getirisi: %-5,093840
- Son 1 Yıl Getirisi: %
İçindeki bazı hisseler:
- Koç Holding A.Ş. (KCHOL)
- Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (AKCNS)
- Astor Enerji A.Ş. (ASTOR)
- Oyak Çimento Fabrikaları A.Ş. (OYAKC)
BUY - AK PORTFÖY BÜYÜYEN ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) YORUMU
Fon yönetimi fonun içerisindeki parayla büyük oranda Koç Holding hissesi almış. Demek ki holdinglerin büyüyebileceğini düşünüyorlar ancak fon bir miktar zarar etmiş. Olabilir böyle şeyler. Kaybettirmeyen bir hissenin kazandıracağını da düşünmüyorum. Seçtikleri hisselere bir yorumda bulunmam gerekirse güvenli olan hisseler almışlar. Bakalım ilerleyen zamanda BUY fonu kazandıracak mı? Bugün para kaybetmesi yarın kazandırmayacağı anlamına gelmez. Fon ilk çıktığında gayet iyi bir getiri yapmıştı diye hatırlıyorum. Belki bugün kaybetmesi bir alım fırsatı olabilir. Kademeli alım yapmak mantıklı olabilir. Ben aldım mı? Hayır. Ancak aldığım yerli hisse senedi fonu var. Kademeli olarak alıyorum. Aldıklarımı da paylaşıyorum zaten. Belki ilerleyen zamanda portföyümü çeşitlendirirsem bu fona bakabilirim. Henüz almadım.
HJB - HEDEF PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
- Son 1 Ay Getirisi: %-1,683645
- Son 3 Ay Getirisi: %15,541789
- Son 6 Ay Getirisi: %26,168887
- Son 1 Yıl Getirisi: %0
İçindeki bazı hisseler:
- Astor Enerji A.Ş. (ASTOR)
- Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. (ALBRK)
- Hedef Holding A.Ş. (HEDEF)
- Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. (SAHOL)
- İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (INFO)
- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL)
HJB - HEDEF PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON YORUMU
Fon değişken bir fon olduğundan hem yerli hem de yabancı hisse senedi alabilir. Zaten baktığımda %80 küsur yerli hisse senetlerinde ve kalanıyla da yatırım fonu almışlar. En son portföy dağılım raporuna baktığımda bu şekilde bir dağılım yapmışlar. İçinde banka hissesi de var. Toplamda 3600′den fazla yatırımcısı var. Portföy yönetimi bence seçim öncesi hiç fena olmayan hisse tercihleri yapmış diyebilirim. Yalnız aylıkta %1,6 düşmüş. Olabilir.
ZPE - ZİRAAT PORTFÖY KATILIM HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-1,056958
- Son 3 Ay Getirisi: %18,188851
- Son 6 Ay Getirisi %12,787596
- Son 1 Yıl Getirisi: %78,859082
İçindeki bazı hisseler:
- Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. (BIMAS)
- Türk Hava Yolları A.O. (THYAO)
- TÜPRAŞ - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TUPRS)
ZPE - ZİRAAT PORTFÖY KATILIM HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) YORUMU
Fonun içerisinde yine borsa yatırım fonu ve yerli hisse senedi fonu var. İçinde katılım endeksine uygun hisseler var. Faiz hassasiyeti olan arkadaşlar için uygun bir fon.
APT - AK PORTFÖY ORTA VADELI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU
- Son 1 Ay Getirisi: %-1,031790
- Son 3 Ay Getirisi: %3,244090
- Son 6 Ay Getirisi: %2,594097
- Son 1 Yıl Getirisi: %0,107008
İçindeki bazı varlıklar:
- Devlet Tahvili
- Finansman Bonusu
- Repo-Trepo
APT - AK PORTFÖY ORTA VADELI BORÇLANMA ARAÇLARI FONU YORUMU
İçerisinde %72 oranında devlet tahvili ve diğer varlıklar var. Toplamda 13 binden fazla yatırımcısı olan bir fon.
KTI - AZİMUT PORTFÖY KATILIM HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-0,824519
- Son 3 Ay Getirisi: %9,750549
- Son 6 Ay Getirisi: %
İçindeki bazı hisseler:
- Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS)
- Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. (PGSUS)
- TÜPRAŞ - Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TUPRS)
- Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL)
- Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LOGO)
KTI - AZİMUT PORTFÖY KATILIM HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) YORUMU
Çok yeni bir fon, o yüzden 6 aylık ve yıllık getirileri girilmemiş durumda. Yine faiz hassasiyeti olan arkadaşların tercih edebileceği bir fondur.
ST1 - STRATEJİ PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-0,315852
- Son 3 Ay Getirisi: %18,095866
- Son 6 Ay Getirisi: %2,434261
- Son 1 Yıl Getirisi: %71,993758
İçindeki bazı hisseler:
- Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (RYGYO)
- Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. (DOHOL)
- Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş. (HTTBT)
- Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KMPUR)
- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL)
ST1 - STRATEJİ PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) YORUMU
Fonun yöneticisi Burak İhsan Çetinçeker aktif olarak takip ediyorum. Son bir ayda yalnızca 0,3 düşüşte olan bir fon. Yıllıktaki getirisi de hiç fena değil. Yalnızca Burak hocamın 1 yıl gibi bir sürede değil, daha uzun vadede altını vs geçmesini beklerim. (Altın yıllıkta %105) Bu arada ilerleyen zamanda portföyümü yerli hisse senedi bakımından çeşitlendirirsem alacağım fon budur. Yönetim tarzını beğeniyorum. Bakalım ilerleyen zamanda ne olacak?
FCK - FONERİA PORTFÖY ÇOKLU VARLIK KATILIM FONU
- Son 1 Ay Getirisi: %-0,311812
- Son 3 Ay Getirisi: %0
- Son 6 Ay Getirisi: %
İçindeki bazı hisseler:
- Türk Hava Yolları A.O. (THYAO)
- Doğuş Otomotiv Servis ve Ticaret A.Ş. (DOAS)
- Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS)
- YEO Teknoloji Enerji ve Endüstri A.Ş. (YEOTK)
FCK - FONERİA PORTFÖY ÇOKLU VARLIK KATILIM FONU YORUMU
Çok yeni bir fon. O yüzden sadece aylık performansını görebiliyoruz. Hava yolu şirketleri katılım fonlarının değişmez adresi galiba. Her katılım fonunda bir hava yolu şirketi var. Yine faiz hassasiyeti olan arkadaşların tercih edebileceği bir fon. Yalnızca 225 yatırımcısı var şimdilik.
OIL - OSMANLI PORTFÖY AGRESİF FON SEPETİ FONU
- Son 1 Ay Getirisi: %-0,278662
- Son 3 Ay Getirisi: %8,868469
- Son 6 Ay Getirisi: %5,328675
- Son 1 Yıl Getirisi: %63,291712
İçindeki bazı varlıklar:
OIL - OSMANLI PORTFÖY AGRESİF FON SEPETİ FONU YORUMU
Fonun Şubat 2024 portföy dağılım raporuna baktığımda içerisinde yatırım fonları var. Yatırım fonu içerisinde yatırım fonu. Agresif fon sepeti fonunun fon alması ilginç geldi. 1338 yatırımcısı var.
Evet. Salı gününü çarşamba gününe bağlayan günde yine bu tartışma konusunu yazdığım için mutluyum. Faydalanan bilgilenen varsa ne mutlu bana. Sorunuz varsa sorabilirsiniz. Bu tartışma konusuna yazın.
Eğer fonlara yeni başlamışsanız kazananlara değil kaybedenlere bakmanızı tavsiye ederim. Bugünün kaybedenleri gelecekte kazanacaktır ancak devlet tahvilleri olan fonlar ne olur bilmem. Büyük ihtimalle kazandırmazlar diye düşünüyorum. 3 yıllık ve 5 yıllıkları da sıkıntılı çünkü.
Benim portföyüme bakmak isterseniz buradan haftalık olarak paylaşıyorum.
Bana sen kimsin seni neden takip edelim diyorsanız ben de sizin gibi küçük yatırımcıyım. Yalnızca para biriktiriyorum. O kadar. Eğer bu konularda bilginiz varsa tartışma konusuna yazabilirsiniz. Beraber öğrenelim, beraber para biriktirelim.
Cumartesi günü de en çok kazanan fonları yazarım. Görüşmek üzere…
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.