Selam arkadaşlar. Bu hafta teknoloji fonlarına indirim gelmiş. 😃
Normalde alım yapmak isterseniz kaybeden fonlardan alın derdim ancak teknoloji fonları çok fazla arttığı için daha nereye kadar düşeceği belli olmaz. Ancak kademeli alım kafi olabilir.
Geçtiğimiz hafta detaylı bir şekilde yazmıştım. Buraya bakabilirsiniz.
Listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
TTE - İŞ PORTFÖY BIST TEKNOLOJİ AĞIRLIK SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-12,649033
- Son 3 Ay Getirisi: %61,179633
- Son 6 Ay Getirisi: %54,2303
- Son 1 Yıl Getirisi: %187,599493
İçindeki bazı varlıklar:
- Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS)
- Mia Teknoloji A.Ş. (MIATK)
- Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (REEDR)
- Ard Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş (ARDYZ)
- Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LOGO)
TTE - İŞ PORTFÖY BIST TEKNOLOJİ AĞIRLIK SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) YORUMU
Bu fon geçtiğimiz aylarda %40′ın üzerindeydi. Bir ayda %40 veya %50 gibi getiriler kazandırmıştı. Tam hatırlamıyorum arasında da olabilir. Ancak bir yıldır tutanların hala kazancı çok iyi. Düşmesine rağmen. Bu fondan almış olsam kademeli alım yapmaya başlardım mesela. Ucuzken almak mantıklı. Geçmişte kazandırdıkları da ortada. İşin sırrı bence kademeli alım. Gidip bütün paranızı sakın yatırmayın. Paranızı çeşitlendirin.
ICZ - AK PORTFÖY TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-12,523607
- Son 3 Ay Getirisi: %59,435686
- Son 6 Ay Getirisi: %62,690839
- Son 1 Yıl Getirisi: %186,368114
İçindeki bazı varlıklar:
- Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KAREL)
- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL)
ICZ - AK PORTFÖY TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) YORUMU
Eğer iki fondan birini seçecek olsaydım sanırım iş portföyün fonunu seçerdim. Çünkü daha fazla kaybetmiş. Daha ucuz 😃
Şaka bir yana mesela iki fondan da almaya gerek yok. Fonlar zaten benzer şirketlerden alım yapmış. Bu fonun da 64 binden fazla yatırımcısı var.
YHZ - YAPI KREDİ PORTFÖY BIST TEKNOLOJİ AĞIRLIK SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU ( HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-10,986194
- Son 3 Ay Getirisi: %57,761982
- Son 6 Ay Getirisi: %45,292262
- Son 1 Yıl Getirisi: %166,622584
İçindeki bazı varlıklar:
- İndeks Bilgisayar Sistemleri Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (INDES)
YHZ - YAPI KREDİ PORTFÖY BIST TEKNOLOJİ AĞIRLIK SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU ( HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) YORUMU
Bu fon yukarıdaki diğer iki fona göre yeni bir fon ancak neredeyse diğer fonları da yakalamış. Bu ay düşmesine rağmen yıllıkta oldukça iyi bir getiri sağlamış. Hala öyle. Eğer yerli borsanın daha fazla kazanacağına inanıyorsanız bence kademeli alınabilir ancak ben kademeli alım yapsam yalnızca bir tane teknoloji fonunu seçerdim. Hepsinden almaya gerek yok yani.
DHJ - DENİZ PORTFÖY TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-9,993642
- Son 3 Ay Getirisi: %38,954339
- Son 6 Ay Getirisi: %26,977903
- Son 1 Yıl Getirisi: %123,031126
İçindeki bazı varlıklar:
- Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. (TKNSA)
- Arçelik A.Ş. (ARCLK)
- Aksa Enerji Üretim A.Ş. (AKSEN)
- Türk Telekomünikasyon A.Ş. (TTKOM)
DHJ - DENİZ PORTFÖY TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) YORUMU
Bu fon da diğer fonlara göre yeni bir fon. Kuruları bir yıl olmuş veya bir yılı biraz geçmiştir. Eğer bir gün fonlar kapatılacak olsa gider Aselsan hissesi alırım bu arada. Hepsi Aselsan yatırımcısı. 😃
Bu fonun diğer fonlara göre biraz daha az yatırımcısı var. Hisseleri biraz daha farklı. Bakalım ilerleyen zamanda diğer fonları geçebilecek mi? Göreceğiz.
NNF - HEDEF PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-9,212013
- Son 3 Ay Getirisi: %36,064290
- Son 6 Ay Getirisi: %17,782248
- Son 1 Yıl Getirisi: %127,298725
İçindeki bazı varlıklar:
- Alarko Holding A.Ş. (ALARK)
- Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EKGYO)
- Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi (ANSGR)
- Ard Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş (ARDYZ)
- Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER)
NNF - HEDEF PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) YORUMU
Borsanın düşmesiyle beraber yerli hisselerde de düşüş var. Seçim önü belirsizlik yüzünden olacağını düşünüyorum. Seçimden sonra bakalım neler olacak. Benim düşüncem öyle ya da böyle artmak zorunda. Ancak faizler ne olur? Dolar ne olur? Bunlar hakkında bir fikrim olmadığı için bir zaman veremiyorum. Elbette artacak ancak şu gün, şu tarih diyemem. Desem zaten dünyanın en zengini olurdum.
Bu arada bu fon, fon dünyasında adını çokça duyuran bir fondur. Yöneticisini takip ediyorum twitterdan. Yaşar Yıldırım.
Bu kadar düşmesine rağmen fonun yıllık kazancı %127. Hiç fena değil.
BUY - AK PORTFÖY BÜYÜYEN ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-8,862775
- Son 3 Ay Getirisi: %18,233948
- Son 6 Ay Getirisi: %-16,259750
- Son 1 Yıl Getirisi: %
İçindeki bazı varlıklar:
- Koç Holding A.Ş. (KCHOL)
- Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (AKCNS)
- Astor Enerji A.Ş. (ASTOR)
- Oyak Çimento Fabrikaları A.Ş. (OYAKC)
- Gsd Holding A.Ş. (GSDHO)
- Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SMRTG)
BUY - AK PORTFÖY BÜYÜYEN ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) YORUMU
Fon çıktığı ilk ay çok artmıştı. Hatta bir gün otobüste giderken arkadaşımla konuşuyordum. Fonlardan bahsederken bu arkadaş bana laf atıp bu fondan bahsetmişti. Bana BUY fonu var bak istersen falan demişti. Çok arttığını biliyordum. Ancak artan şeyleri almayı tercih etmiyorum pek. Ben de almamıştım. Nedense şimdi almayı düşünüyorum. 😃
2-3 haftadır kaybeden listesinde. Ben bu fonun da zamanı geleceğini düşünüyorum. Bugün kaybetmiş olabilir ancak geleceğin kazananlarından olacaktır. Yalnızca sabır. Kademeli alım ve çeşitlendirme. Yatırım işi böyledir.
ST1 - STRATEJİ PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-8,689678
- Son 3 Ay Getirisi: %22,750560
- Son 6 Ay Getirisi: %-5,531539
- Son 1 Yıl Getirisi: %81,583219
İçindeki bazı varlıklar:
- Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (RYGYO)
- Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. (DOHOL)
- Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş. (HTTBT)
- Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KMPUR)
ST1 - STRATEJİ PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) YORUMU
Bu fonda BUY fonunun yakın takipçisi. İçindeki şirketler farklı olmasına rağmen hemen hemen aynı getiriyi sağlamış. Daha önce fon yöneticisinin dediklerini falan paylaşmıştım. Geçmiş haftadaki yazılara bakabilirsiniz. Örnek
İkramlar devam ediyor anlayacağınız.
Bugünlük 7 fon ile kapatalım. Listenin tamamını incelemek isteyenler inceleyebilir. Bu hafta da ikramlar devam ediyor. Seçim önü belirsizlik var herhalde.
Eğer yatırımcı olmak istiyorsanız kazananlara değil kaybedenlere bakın. Benim düşüncem bu şekilde. Yatırımcılar bütün parasını yalnızca bir yere yatırmazlar. Çeşitlendirirler. Gidip de kazanan bir şeyin hepsini almaya gerek yok. Kazandığı gibi kaybedeceğini öngörmemiz gerek.
Bakın 25 şubat. 27 mart.
Liste terse dönmüş.
Herkese bol kazançlı ve sağlıklı bir hafta dilerim. Cumartesi günü görüşürüz.
Benim portföyüme buradan ulaşabilirsiniz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.