Evde yapılabilecek iş fikirleri konusunda birçok seçenek mevcut. Pandemi dönemiyle birlikte evde yapılabilen işler arttı. Sizin de yapabileceğiniz birçok iş mevut.
İnternetin son zamanlarda yaygınlaşarak artmasıyla birlikte normal bir işten ayrı olarak ek iş için kullanılması gerektiğinin kanısındayım. Yani mevcut bir işiniz varken internetten de iş yapabilirsiniz. Birçok insan evden çalışarak aktif olarak para kazanabiliyor. Eğer ek bir iş bulamıyorsanız bir internet bağlantısı ve bir bilgisayar bunun için yeterli olabilir.
Sizin için birçok iş inceledim, kendi yetenek ve ilginize göre çalışabileceğiniz işi seçebilirsiniz. Tam zamanlı bir işiniz olsa bile buradan aldığınız fikirler ile para kazanmanız mümkün.
Çok önemli kurallardan birisi ise denemekten geçiyor. Eğer bir yöntemi denemezseniz para kazanmanız çok mümkün değil. Ama yapabileceklerinizin sınırını bilmeniz gerekiyor. Daha sonra ise tek yol denemek. Para kazanmaya başlayıncaya kadar denemelisiniz. Bu yöntemlerden herhangi birini deneyen insanlar genelde sıkılır ve bırakır. Siz bırakmayın. Bırakmayanlar mutlaka kazanacağı bir yöntem bile geliştirebilir.
Başta ciddi paralar kazanmayabilirsiniz. Ama sizin geliştiğiniz yöntem gerçekten de çok para kazandırabilir. Bu yazılanlar sadece birer fikir anlamında size yardımcı olmak için yazılmıştır. Lütfen sizin de fikriniz varsa bizimle paylaşabilir, daha çok insanın kazanmasına veya size yardımcı olmasına sebep olabilirsiniz.
Gelelim fikirlere, bu fikirlerin çoğu internet üzerinden yapılacak işler. Sizin de bildiğiniz varsa bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.
1. Online anketlere katılın
Bu yöntem büyük şirketlerin kullanıcı ihtiyaçlarını ölçmesiyle birlikte bir alanı yaratmıştır. Sizin vereceğiniz cevaplara göre müşteri deneyimini şirketlere sunmaktadır. Şirketlerin ihtiyaçlarına göre 15-20 dakikalık anketlere katılarak para kazanmak mümkün.
Size mail yoluyla veya sms yoluyla gelen anketlere katılmanız isteniyor. Daha sonra da bu sorulara cevap vermeniz gerekiyor.
Anketin uzunluğuna, profilinize ve kayıt olduğunuz anket sitesine bağlı olarak, anket başına 1-2 dolar kazanabilirsiniz.
Bazı anket siteleri:
- Toluna
- Life Points
- Pago
- Marketagent
2. Bir blog açın
Blog açmak çoğunuzun aklına gelmiştir. Fakat benim de yaptığım gibi çoğu zaman yarıda bırakmış olabilirsiniz. Yani düzenli içerik girmezseniz, devamlılık olmaz ise blog açmanızı önermem. Çünkü çok sabır gerektiren bir iştir. Sürekli içerik girmeniz gerekir. O yüzden size güzel bir önerim olacak.
Mesela magazinden mi hoşlanıyorsunuz. Bir magazin blogu açmanızı tavsiye ederim. Hem hoşlandığınız bir konu hakkında hem de iş anlamında bunu yapabilirsiniz. Farklı olarak kendi görüşlerinizi yazmanız size fark katabilir.
Mesela fenomenlerin haberlerini yazarak ve bunları yorumlayarak bir blog açabilirsiniz. Sevdiklerim veya nefret ettiklerim köşesi yapabilirsiniz. Bunlar sadece benim tutabileceğini düşündüğüm şeyler. Sizin de bir merakınız olabilir. Örneğin arabalar, spor, oyun ve birçok şey olabilir. Blog açmak gerçekten de çok kazançlı bir meslek olabilir.
Daha önceden yazılan blog nasıl açılır yazısına ulaşmak için tıklayın!
3. Satış ortaklığı
Günümüzde birçok fenomenin yaptığı gibi '‘yukarı kaydırmalı reklam’' diye nitelendirebileceğiniz işi yapabilirsiniz. Ama nasıl? Yine bir önceki adıma bakarsak blog açtığınızda gelen kullanıcıların davranışlarına göre ürünleri koyarsanız satış ortaklığı yapabilirsiniz.
Sadece blog açmanıza gerek yok. Bir instagram hesabı açarsanız ve takipçiniz varsa satış ortaklığı yapabirsiniz. Yani sadece instagram da değil. Herhangi bir sosyal medya hesabı açıp kullanıcıların ilgisini çektiyseniz satış ortaklığı yapmak mümkün.
4. YouTube
Aslında en önemlilerinden birisi olan youtube. Şuan en kötü telefonlarda bile fena olmayan bir kamera var. Başlangıç olarak yapılabilecek vaziyette. Eğer youtube kanal fikirlerine ihtiyacınız varsa buradaki youtube kanalı fikirlerine bakabilirsiniz.
5. Yazarlık
İnternet ortamında en çok yapılan mesleklerden birisi de yazarlık/editörlük olabilir. En kötü 100 kelime başına 1,5₺ kazanan çok kişi var. Bunu ek gelir olarak boş zamanlarınızda neden yapmayasınız?
Yazarlığın ihtiyacı olduğu yerler.
- Makaleler.
- Web sitesi içeriği.
- Blog gönderileri.
- Araştırma ve özet.
- Basın bülteni.
- E-posta metni ve iş sloganları.
- e-Kitap yazma.
- Ürün Açıklaması.
- Düzeltme ve düzenleme.
- Özgeçmiş ve kapak mektupları vb.
Ayrıntılı bir şekilde makale yazarak para kazanma yollarına bakmak istiyorsanız tıklayın!
6. E-kitap yazın
Yazarlık yapma konusunda kendinizi gelişdiğinizi düşünüyorsanız veya herhangi bir konu hakkında bilgi sahibiyseniz e-kitap yazıp satmak mantıklı olabilir. Ülkemizde çok yaygın değilse bile benim gördüğüm ekonomi e-kitapları oldukça fazla satıyor.
E-kitap yazıp satma konusunda ayrıntılı bir yazı daha sonra yazacağım sizin de bu konu hakkında bilginiz varsa paylaşabilirsiniz.
7. Stok Video ve Fotoğraf Satmak
Eğer fotoğraf veya video çekmeye hevesliyseniz bu işi yapabilecek kapasitede olabilirsiniz. Çünkü son zamanlarda bu işlerin oldukça para kazandırdığını biliyorum. Bir fotoğraf yükleyip milyon dolar kazanan var. Ama tabi çok kullanılmış bir fotoğraf oluyor.
Sizin de stok fotoğraf çekip satmanız mümkün ancak gerçekten kaliteli fotoğrafları kabul ediyorlar çünkü ben daha önce denemiştim ve fotoğrafım kabul edilmemişti. 😃
8. El yapımı ürün satmak
Evde kolye, incik boncuk gibi şeyler yaparım diyorsanız bu iş tam size göre olabilir. Evde yapılan ve el emeği ürünler son zamanlarda ilgi görmeye başladı. Bir fenomene ürün yollayıp ücretsiz reklam yapanları da gördüm.
Bu işte kendinize güveniyorsanız bir hobinizi işe dönüştürebilirsiniz.
9. Influencer Olun
Bunu söylemek kolay tabi. Ama bir hikayeniz varsa. Bence influencer olmak çok kolay çünkü insanlar hikaye dinlemeyi seviyor. Örneğin '‘Danla Bilic’' mükemmel bir okuldan mezun falan değil ama gerçekten çok para kazanıyor. Neden? Çünkü gerçekten hikayeleri insanlar tarafından dinlendi ve sevildi.
Eğer anlatacak çok şeyiniz varsa herhangi bir mecradan düzenli olarak videolar yayınlarsanız insanlar gerçekten sizi takip edecektir. Ben bunu bilir bunu söylerim. Demesi basit ama yapması çok zor.
10. Serbest çalışma
Tam zamanlı bir işiniz varsa veya işiniz yoksa. Bir internet sitesinde kendi yeteneklerinizi satabilirsiniz. Mesela Türk bir site olan bionluk. Yazarlık yapsanız müşteri var, şarkı yapsanız müşteri var. Yani her türlü müşteri mevcut. Siz kendi işinizi yaptıktan sonra bu gibi siteler çok.
11. Sosyal medya yönetimi
Sosyal medyanın kullanımı arttıkça şirketler sosyal medyadan anlayan eleman bulmakta zorlanıyor. Bu işi yapanlar genelde grafik tasarımdan ve kullanıcı deneyimi ölçmede iyi bir analizci oluyor. Yani siz bir sosyal medya hesabını yönetecekseniz, markanın istediklerini yapabilecek kapasitede olmalısınız. Bunu yapacak bilgiye sahipseniz zaten kendi sosyal medya hesabınızı açıp kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim.
12. Fiverr
Fiverr, eğer ingilizce biliyorsanız gerçekten çok güzel bir mecra. İngilizce yazı bile yazsanız çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Daha önce dolar kazanabileceğiniz internet sitelerinden bahsetmiştim.
13. Editör
İnternet sitelerine yazı yazanları denetleyebilir veya yazılan bir şeyi kontrol edebilirsiniz. Dil bilgisi veya yazım hatalarını düzelip okuyucuların daha iyi bir metin okumasını sağlayabilirsiniz. Editörler benim bildiğim kadarıyla yazanlardan daha çok para kazanıyor. Ama benim kastettiğim şey internet sitesi editörlüğü.
14. Becerilerinizi satın
Grafik tasarım, sosyal medya pazarlaması, içerik pazarlama, SEO, SEM ve genel olarak dijital pazarlama ve çok daha fazlası evde yapılacak işler için harika yeteneklerdir.
Teknoloji ile doğrudan alakalı olan bu tür yeteneklerden birine sahipseniz, tasarım ile alakalı olanları 99Designs ve diğer yetenekleri Upwork gibi siteler yoluyla kolayca satabilirsiniz.
Eğer çok daha yetenekli olduğunuza eminseniz, o zaman bir dijital pazarlama ajansı bile kurabilirsiniz.
15. Sanal asistan
Birçok kişi şirketler ve müşteriler için sanal asistan olarak çalışır. Burada, iş gereksinimlerinin karşılanabilmesi için günlük görevleri tamamlamanız gerekir.
Bir sanal asistanın işini ve görevlerini kelimelerin kendisiyle anlayabilirsiniz, yani bu senaryoda Sanal, online anlamına gelir ve asistan, belirli bir konuda size yardımcı olan anlamına gelir.
Dolayısıyla, birinden online “herhangi bir tür” yardım aldığınızda, o kişi sizin sanal asistanınız olur. Sanal asistan olmanın en iyi yanı, evde iş veya ek iş için çok çeşitli şeyler yapabilmenizdir.
Bunlardan bazıları herhangi bir özel beceri gerektirmez. Veri girişi, e-posta yönetimi, sosyal medya yönetimi, telefon görüşmeleri, iş planları, marka hizmetleri, danışmanlık, iş ipuçları, sunumlar vb. İçin çalışmak üzere kolayca sanal asistan olabilirsiniz.
Sanal asistan olmak, hiç para harcamadan evde yapılabilecek işlerden biridir. Sadece bir portföy oluşturup müşterilere yaklaşmaya başlamanız gerekiyor. İnsanların sizi bulması için Fiverr ve Upwork gibi platformları kullanabilirsiniz.
16. AirBnB
Söz konusu teknoloji olunca konaklama sektörü bile bundan nasibini aldı. AirBnB aracılığıyla evinizi veya herhangi bir odanızı önceden belirlenmiş bir fiyat karşılığında istediğiniz süre için kiralayabilirsiniz. Evet, bu evde yapılacak bir iş sayılmaz ama size ekstra bir gelir sağlar.
Bu tür bir uygulamadan elde edeceğiniz kazanç bir dizi faktöre bağlıdır.
Açıkçası, evinizin ne boyutta olduğu ve sunduğu imkanlar önemlidir; elbette daha büyük evler yüksek kazanç getirecektir. Konumu da en az evin boyutu kadar önemlidir. Büyük bir şehre veya tatil bölgesine yakın bir konum, iyi teklif alır.
17. Online kurs oluşturun
Bir konu hakkında bilgi sahibiyseniz bu konu hakkında bir kurs oluşturabilir ve satabilirsiniz. Aynı e-kitap yazıp satmak gibi ama video versiyonunu düşünün.
18. Online tercüman
Dil biliyorsanız yapılabilecek akla en kolay gelen meslek olabilir. Proz.com, online çevirmen olarak evde iş bulmanıza vesile olacak bir çok fırsat sunuyor. Bu siteye kayıt olarak yapmak istediğiniz hizmet tanımını giriyorsunuz ve çeviri yaptırmak isteyenler size iş veriyor.
İspanyolca, İngilizce, Almanca, İtalyanca, Arapça ve diğer dillerde bir sürü fırsat var ve yasal, tıbbi, teknik ve diğer alanlarda uzmandırlar.
19. Amazon FBA
Amazon üzerinden satış yapan çok sayıda bağımsız işletme ve kişi var. FBA, evde iş kurmanıza olanak tanır.
Süreç şuna benzer:
- Ürünlerinizi Amazon’un sipariş karşılama merkezlerine gönderin.
- Amazon, ürünlerinizi depolar.
- Müşteriler ürünlerinizi sipariş eder.
- Amazon, ürünlerinizi depodan seçer, paketler ve gönderir.
Bunu kendi e-ticaret işinizi oluşturmak olarak düşünün, ancak arkanızda Amazon’un gücü olan bir evde iş.
20. Yazılım geliştirme
Büyük programlar yazılım şirketleri tarafından tasarlansa da, çok sayıda etkili program aslında serbest çalışanlar tarafından yapılır.
Bir programcıysanız ve herhangi bir hedef grup için bir tür sorunu çözmeye yardımcı olacak bir yazılım fikriniz varsa, geliştirmeye başladığınızdan emin olun. Yazılım, evde iş olmasının yanında harika bir girişimdir.
Cep telefonları ve tabletler yükselişte olduğundan, uygulamaların giderek daha popüler hale gelmesi şaşırtıcı değil. Çocuklarla ilgili uygulamalardan video veya ses düzenleme yazılımlarına kadar, geliştirdikleri uygulamalarla evde iş kuran çok sayıda girişimci var.
21. Web tasarım
Web tasarım konusunda bir yeteneğiniz varsa bunu satabilirsiniz. Bir web sitesini nasıl tasarlayacağınızı bilmiyorsanız: yine de piyasada bulunan farklı yazılımları kullanarak bir web sitesi oluşturmayı öğrenebilirsiniz.
WordPress en iyi ve en önemli örnektir. WordPress’i ve klasik temalarını kullanarak güzel web siteleri oluşturabilirsiniz.
22. Video düzenleme
Pek çok insan güzel videolar oluşturup bunları sosyal medya ağlarına yüklerken, bazı insanlar da bu hobiyi kendileri için gerçek bir bir evde iş haline getiriyor.
Video düzenleme göründüğü kadar karmaşık değil. Videoları oluşturmak ve düzenlemek için çok tanıdık ve rahat bir yazılım kullanabilirsiniz. Birçok işletme sahibi, işletmelerini tanıtmak için video oluşturucular ile çalışır.
Piyasada video oluşturmak ve düzenlemek için birden fazla yazılım programı bulunmaktadır. Yeteneklerinize göre bunlardan herhangi birini seçebilirsiniz. Mobil uygulamalar bile videoları düzenlemek için çok akıllı hale geliyor.
Filmora, yeni başlayanlar için video düzenlemeyi öğrenmek için en iyi seçenektir. Basitleştirmek için kullanımı kolay özelliklere ve seçeneklere sahiptir. Burada herkes video düzenlemeye başlayabilir. Ayrıca, Adobe after effects ve Final cut pro bazı daha gelişmiş ve profesyonel editörlerdir.
Gelişmiş bir editör olduğunuzda, daha profesyonel düzenleme yazılımını da kullanabilir ve evde yapılabilecek kazançlı bir işe sahip olabilirsiniz.
Bu nedenle, benzersiz efektler kullanarak videoları düzenleyebilen ve tasarlayabilen herkes için birçok evde iş fırsatı var.
23. Dijital pazarlama
Dijital pazarlama, işletmeleri online olarak tanıtmanın bir yoludur. Farklı bir yöntem kullanarak, her şeyi dünyaya tanıtabilirsiniz.
Ortalama bir insan, her hafta 24 saatini online olarak geçiriyor. Ve bu sayı sürekli artıyor. Bu nedenle, her işletme sahibi, online müşterilerin değerini bilir.
24. Müzik ve ses
İster şarkı söyleyin ister seslendirme yapın, yeteneğinizi kolayca evde iş için kullanabilirsiniz.
Müzik besteleyebilir, miksaj ve mastering, şarkı söyleme veya şarkı yazma, podcast kaydetme, jingle ve droplar, ses efektleri, seslendirme kaydı vb.
Bir müzik aşığı olduğunuzu veya eğlenmek için videolar ve sesler kaydettiğinizi varsayalım. Fiverr gibi platformları kullanarak evde ek iş için bu hobiyi kullanabilirsiniz.
25. Grafik tasarım
Hepimizin bildiği gibi, sosyal medya hesaplarımız için görseller oluşturmak ne kadar havalı ve eğlenceli. Hepimiz bunu eğlence için yapıyoruz. Öyleyse neden bu eğlenceli aktiviteyi bir gelir kaynağı haline getirmiyorsunuz?
Anlamlı görüntüler oluşturmak için Canva veya Picsart gibi çeşitli yazılımları kullanabilirsiniz. Dahası, daha profesyonel ve orijinal görüntüler oluşturmak için Adobe Photoshop’u da kullanabilirsiniz.
Photoshop çok daha yoğun özelliklere sahiptir. Bununla birlikte, bir aceminin karmaşıklığı nedeniyle kafası karışabilir. Böylece başlamak için daha küçük yazılımlar kullanabilirler. Gelişmiş özelliklere doğru ilerlemeniz gerekeceğinden, daha sonra photoshop’a da geçebilirsiniz.
26. Oyun Oynamak
Bu mobil oyun uygulamaları, video oyunu turnuvaları düzenler ve puanlarınıza göre para ödülleri verir. Video oyunları oynamak için profesyonel becerileriniz varsa, turnuvalarına katılarak kolayca para kazanabilirsiniz.
Pubg ve Fortnite gibi bazı popüler video oyunları, nakit ödüller kazanmak için devasa resmi turnuvalar düzenler. Bu oyunlar, maçları yılda bir veya altı ayda bir düzenler.
Birçok üçüncü taraf şirket de bu video oyunu turnuvalarını düzenlemektedir. Becerilerinize göre para ödülleri kazanabilirsiniz.
Video oyunlarına alışkınsanız ve profesyonel oyuncu niteliklerine sahip olduğunuza inanıyorsanız, ekstra para kazanmak için kesinlikle bu turnuvaları denemelisiniz.
Para kazandıran oyunlara bakmak istiyorsanız tıklayın!
27. SEO danışmanlığı
Dijital çağ için giderek daha önemli hale gelen bir başka beceri de SEO. Dijital dünya rekabetçidir ve işletmelerin müşterileri çekmesi için Google’da üst sıralarda yer almaları önemlidir.
Yine de birçok şirket bunu yapacak kaynaklara veya bilgiye sahip değil ve dışarıdan birini işe alma ihtiyacı duyuyor.
Görevler, meta veri etiketlerini düzenlemeyi, bir blog için içerik pazarlama stratejisi oluşturmayı ve anahtar kelimeleri aramayı içerebilir. Pek çok şirket SEO hakkında hiçbir şey bilmediğinden hızla önemli bir etki yaratabilirsiniz.
Şu anda bir SEO uzmanı olmasanız bile, bazı online kurslara katılarak sıfırdan başlamak kolaydır.
28. Bir Android uygulaması oluşturun
Google, basit Android uygulamaları oluşturmayı çok kolaylaştırdı. Bu adımları Android geliştirici web sitesinde okumanız yeterlidir. Erişilebilir bir uygulama oluşturmak için herhangi bir teknik beceri gerekmez.
Yararlı bir uygulama oluşturarak, Android uygulamanıza Adsense reklamları yerleştirebilirsiniz. Burada herhangi bir güçlük çekmeden para kazanabilirsiniz. Evde işinizi kurmak için fazladan para harcamanıza gerek yok. İnsanlar arasındaki bazı tipik sorunları çözmeye çalışın ve dünya için yararlı bir uygulama oluşturun.
Doğru yapılırsa, bir uygulama oluşturmak çok karlı bir evde iş imkanı olabilir.
29. WordPress tema geliştirme
Kodlama becerileriniz için bir başka evde iş fikri de bir WordPress teması oluşturmaktır. Bu, bir uygulama geliştirmekten biraz daha küçük bir projedir, bu nedenle başlamak için iyi bir yer olabilir.
İnsanlar her zaman yeni WordPress web siteleri ve bloglar yapıyorlar, ancak çoğu sıfırdan nasıl tema oluşturulacağını bilmiyor, bu yüzden çok sayıda potansiyel müşteri var.
Ücretsiz bir tema oluşturmayı seçebilir, ancak insanları ekstra özelleştirilebilir özellikler için ödeme yapmaya teşvik edebilirsiniz.
30. Yaşam koçluğu
Yaşam koçu olmanın belirlenmiş bir yolu yoktur; bir sertifikaya ihtiyacınız olsa da, belirli bir geçmiş veya derece gerektirmez. Teknik olarak herkese açık bir evde iş modelidir.
Bununla birlikte, en çok talep gören yaşam koçları, fantastik kişilerarası becerilere sahip olan insanlardır. Bazı yaşam koçları daha çok kariyer ve iş geliştirmeye, bazıları ise ilişkilere veya sağlığa yöneliktir.
31. Kariyer koçluğu
Muhtemelen, kariyer koçluğu daha spesifik bir yaşam koçluğu türüdür. Müşterilerin mülakatlara hazırlanmalarına, özgeçmişleri yazmalarına ve kariyer hedeflerini bulmalarına yardımcı olacaksınız.
Müşterilerin sizi ciddiye alması için kariyerinizde yüksek bir seviyeye ulaşmış olmalısınız; bu sizin eşsiz satış noktanızdır.
Kurumsal basamakları tırmandıysanız, ancak şimdi bir kariyer değişikliği, ek iş veya evde iş arıyorsanız, kariyer koçluğu uygun bir seçenek olabilir.
32. İşletme koçluğu
İş koçlarının çoğu müşterisi, işlerini büyütmek için geri bildirime ihtiyaç duyan yeni girişimcilerdir. Müşterileri çekmek için, etkileyici bir iş geçmişine ve bunu destekleyecek referanslara ihtiyacınız olacak.
Doğru becerilere sahipseniz, işletme koçluğu harika bir evde iş fırsatı olabilir. İş fikirlerini tam anlamıyla uygulamaya geçirmek veya mevcut girişimlerini genişletmek için önemli meblağlarda yatırım yapmaya istekli birçok girişimci var. İnsanların hayallerini gerçekleştirmelerini izlemek de inanılmaz derecede tatmin edici olabilir.
Koçluk, sadece yüz yüze görüşme yerine video görüşmeleri veya telefon görüşmeleri yoluyla gerçekleştirilebilir, bu da evde yapılabilecek bir iş olduğu anlamına gelir.
33. Siber güvenlik
İnternetteki pek çok şirket varken, güvenlikle ilgili yardım talebi her zamankinden daha önemli. Elbette, yüksek kaliteli tavsiyeler sunmak için teknik bir geçmişe ihtiyacınız olacak. Hizmetler, sistemleri değerlendirme, testler yürütme ve tavsiye vermeyi içerir.
Siber güvenliğe odaklanmaktansa genel tavsiye vermeyi tercih ediyorsanız, bunun yerine bir bilgisayar teknolojileri danışmanlığı başlatabilir ve şirketlerin sorunlarını çözmelerine yardımcı olması için sorun giderebilirsiniz.
34. Halkla ilişkiler danışmanlığı
Bir halkla ilişkiler danışmanlığı yürütmek, bir sosyal medya pazarlama ajansı yürütmeye benzer, ancak sosyal medyayı yürütmenin yanı sıra, basın bültenleri, kampanyalar ve kamu imajı hakkında düşüneceksiniz.
Halkla ilişkiler danışmanları tipik olarak bir ajansa veya halkla ilişkiler firmasına bağlı olmak zorunda değil. Artık bunun yerine serbest danışman olarak çalışmak uygun bir seçenek haline gelmiştir. Sonunda bunu evde ek iş olarak yapmak yerine kendi ajansınızı da kurabilirsiniz.
35. Üniversite danışmanlığı
Birçok ebeveyn ve öğrenci için iyi bir üniversiteye girmek çok önemlidir ve bunun olma olasılığını artırmak için büyük miktarlarda para ödemeye isteklidirler.
Kendiniz iyi bir üniversiteye gittiyseniz, neden başkalarına aynı şeyi nasıl yapacaklarını öğreterek evde ek iş yapmıyorsunuz?
Sağlam bir eğitim geçmişinden başka, ihtiyacınız olan tek şey iyi yazma becerileri ve muhtemelen burs seçenekleri hakkında bilgi sahibi olmaktır.
Diğer koçluk ve danışmanlık türleri gibi, her şey video veya telefon görüşmeleri yoluyla yapılabilir.
36. Dropshipping
Stoksuz satış sayesinde bir online mağaza açmak ve evde iş yapmak her zamankinden daha kolay hale geliyor.
Shopify gibi üçüncü taraflar aracılığıyla ürünleri listeleyerek envantere kendiniz dokunmanıza gerek kalmadan mal satabilirsiniz, ancak elbette üçüncü taraf komisyonunu ödemeniz gerekir.
Ancak ne tür bir ürün satmak istediğinizi iyice düşünün. Kar elde etmek için nispeten pahalı ürünler ve büyüyen bir pazar seçmeniz gerekecek.
37. Sosyal medya danışmanı
Sosyal medya odaklı evde iş yapmanın bir başka yolu da sosyal medya danışmanlık hizmeti sunmaktır. Bir sosyal medya danışmanı, işletmelerin hesaplarını doğrudan yönetmek yerine sosyal medya kanallarını nasıl geliştirebilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunur.
38. Twitch
Twitch, açık ara en popüler oyun yayın platformudur. Birçok ünlü de kendi video akışlarını başlattı. Tutkulu bir oyuncuysanız, en sevdiğiniz oyunları oynarken online olarak para kazanacağınız için bu sizin için harika bir evde iş olabilir.
İlk olarak, çoğu insanın Twitch’te yayınlamadığı oyunları aramaya çalışın. Bu, rekabetinizi düşürmenize yardımcı olacaktır. Daha fazla takipçi çekmek için yayını olabildiğince eğlenceli hale getirin.
İkincisi, iyi bir takip tabanı elde ettiğinizde, bazıları diğerlerinden daha iyi ödeme yapsa da, Twitch akışınızdan para kazanmanın birçok yolu vardır.
39. Domain ticareti
Domain ticareti, evde yapılabilecek başka bir yüksek karlı iştir. Ancak burada domain satın almak için biraz yatırıma ihtiyacınız var.
Uzman olmalısınız YA DA bu işe başlamadan önce detaylı bilgi almalısınız. Güvenilir bir domain kayıt kuruluşundan 10 $ ‘dan daha düşük bir fiyata domain satın alabilir ve gelecekte ihtiyaç sahiplerine yüzlerce dolara satış yapabilirsiniz.
Buradaki beceriniz, henüz rezerve edilmemiş harika alan adlarını belirlemektir ve gelecekte şirketler bu alanı satın almaya çalışabilir.
Şirketler seçtikleri alanı bulamadıklarında anlaşma için alan sahibiyle iletişime geçerler ve fiyatı belirlemek sizin elinizdedir.
Hatta alan adlarınızı açık artırmaya bile koyabilirsiniz, böylece insanlar doğrudan istediğiniz fiyattan satın alabilir.
40. Amazon Mekanik Türk
Daha önce belirttiğim gibi yeni iş düzeni arttık dış kaynak kullanımı konusunda çok daha istekli. Mturk, aklınızın ucundan geçmeyecek görevleri bile içerebilir. Aslında bunlar mikro görevler olarak biliniyor. Bunlara evde ek iş olarak değer biçilebilir ve yapmak için Mturk en iyi yerdir.
Amazon, insan dokunuşuna ihtiyaç duyan çeşitli mikro görevler için iş gücüne ihtiyaç duyuyor. Görevler, bir cümleyi Almanca ‘ya (veya farklı bir dile) tercüme etmeyi, belirli anahtar kelimeler için arama sonuçlarını denetlemeyi veya bir makale üzerinde çalışmayı içerebilir.
Görevler son derece basit olmakla birlikte, her biri üzerinde çalışmanız için size bir miktar ödeme yapılır. Bu mikro görevleri yeterince hızlı bir şekilde yaparsanız, kayda değer miktarda evde ek iş yapabilirsiniz.
Bunu evde ek iş olarak yapabilirsiniz ve çok olmasa bile boş zamanlarınızda bir miktar para kazanmanızı sağlayacaktır.
Sonuç olarak
Bu işlerden çoğunu yapabilirsiniz ama iş denemekten geçiyor. Eğer size uygun bir iş modeli bulduksak ne mutlu bize. Bu işler içinde sevdiğiniz varsa yorumlarda bize yazabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim.