İş fikirlerinden bahsedecek olursak en kolaylarından ve en garanti yöntemlerinden biri evde makale yazarak para kazanmaktır. Eğer internette para kazanmanın yollarını yazdıysanız her türlü bu fikirle karşılaşmışsınızdır.
Benim tavsiyem makale yazarak para kazanmak yerine blog açarak kendinize makale yazmanız. Çünkü 100 kelimesi ortalama 1.5-2₺'ten satmak yerine uzun vadede o yazıları kendi blogunuza koyarak kendi blogunuzdan para kazanmak daha çok karlı olacaktır. Neyse blog yazarak para kazanmayı daha sonraki yazılarda açıklarım dilim döndüğünce.
Bu işten para kazanmak istiyorsanız gerçekten sabırlı olmanız lazım. 100 kelimesi 1.5₺ çoğu sitede taban fiyat. Zaten bu fiyattan ucuza makale yazıyorsanız kazıklanıyor olabilirsiniz. Benim tavsiyem her zamanki gibi ingilizce biliyorsanız ingilizce yazmaya çalışmanız ve bunları fiverr gibi sitelerde satmanız. Zira 500 kelimesi 170 liradan bile alıcı bulabiliyor.
En kolay şekilde hızlı makale yazma tekniği
Daha hızlı bir şekilde nasıl makale yazılır diyorsanız ben bu yöntemi kullanıyorum. Yalan söylemeyim 3-5 günde 100 lira falan kazanmıştım. Yani akşam saatlerinde 3 saat falan harcamış olabilirim bu iş için. Tabi Türkçe yazdığım için az kazandım ama siz yabancı dil biliyorsanız daha çok kazanabilirsiniz.
Neyse gelelim yönteme, diyelim ki popüler olan bir konu üzerine yazacaksınız ve o konu da kripto paraların ilk’i bitcoin olsun. Hemen google’a bitcoin yazıyoruz ve rastgele uzunlukta bir metini açıyoruz. Bir tarafa bu metni diğer tarafa yazı yazacağımız boş bir sayfa açıyoruz ve bu metni kendi cümlelerimizle çevirerek tekrar yazıyoruz. Ne kadar mantıklı çevirirsek o kadar iyi olur.
Ben en hızlı bu şekilde yazıyordum. Şuan bu yazıyı hazırlıksız taslak çıkarmadan yazdım fakat siz zamanla kendinizi geliştirdiğinizde seo uyumlu vs yazdığınızda fiyatınızı yükseltebilirsiniz.
Ama en iyisi ingilizce olarak yazmak ve dolar kazanabileceğimiz internet sitelerinde satmak olacaktır.
Eğer bir konuda üst düzey bir bilgiye sahipseniz kesinlikle kendi blogunuzu açmanızı öneririm. Yani boş yere yazılarınızı 1.5₺'den satıp heba etmeyin.
Neyse işin en önemli kısmına gelecek olursak bu işte en önemli şey istikrardır. Ne kadar çok düzenli ve hızlı yazarsanız o kadar çok kazanırsınız. Ayda 4000₺ kazanmak hayal değil ama çok emek gerektiren bir eylem.
Makale yazarak para kazandığınız Türkçe siteler