Aklıma geldikçe buraya kanal fikirleri yazıcam. Sizin de aklınızda fikirler varsa siz de yazabilirsiniz. Ama youtube aylarca uğraş gerektiren bir iş olduğu için gerçekten para kazanacak olan kişilerin sayısı, yani bu yazıyı okuyup kanal açanların 1000 kişiden belki 5 tanesi adam akıllı para kazanacaktır o yüzden peşin peşin söylüyorum baştan.
1. Anne çocuk kanalı
Bir anneyseniz ya da doğuma hazırlanıyorsanız çocuğunuza nasıl baktığınıza dair veya çocuğunuzun kullandığı eşyaları/ürünleri tanıtan bir kanal yapabilirsiniz. Eğer ingilizce biliyorsanız youtube gelirleri dünya çapında Türkiye’ye oranla inanılmaz fazla ve dolar cinsinden olduğu için gerçekten çok fazla kazanç elde edebilirsiniz.
2. Yemek kanalı
Bu ne kardeşim yapma yauv. Hiç aklımıza gelmemişti demeyin. Cidden aklıma gelen ama yapmadığım bir fikri sizinle paylaşıcam. Burada izlenilen şey genellikle samimiyet olduğu için hiç denemediğiniz yemekleri yapmanızı tavsiye edicem size. Çünkü muhabbet ederken bir yandan da yemek yapmak izleyiciyle gerçekten bir bağ oluşturmak çok önemli. Veya yemek yapmayı bilmiyorsanız daha güzel. Yemek yapmayı bilmeyen biri olarak yemek kanalı açmak çok güzel olabilir. Ben kendim yapmak istiyordum fakat kamera karşısına geçince müthiş utanan biri olduğum için bana göre olmadığını anladım :D neyse cesareti olan biri varsa belki yapar. Maksat muhabbet zaten. Yemek yapan bir sürü kanal var. Hatta ben bunu düşündükten 1 ay sonra Noluyo Ya’daki Fıratı gördüm aha fikrim gitti dedim :D Fırat albayram abime de selamlar burdan.
3. Tamircilik Kanalı
Türkiye’nin aslında çok büyük usta potansiyeli var. Mesela bir şey bozulduğunda ya da herhangi bir şeyi tamir etmek istediğimde direkt olarak youtube’u açıyorum. Eğer böyle bir beceriniz varsa. Elinize ne geçiyorsa tamir edin videosunu çekip youtube’a atın. Hatta ileri seviyesini söyleyim. Tamir edip satın. Kaç paraya sattığını söyleyin. Alın size içerik şimdi aklıma geldi ama kesin yapılmıştır :D
4. Öğrenci kanalı
Ders çalışma zorunluluğunuz varsa. Ders çalışırken videolar çekmek çok iyi bir fikir bence. Dümdüz 24 saat video koyan var ders çalışırken. Siz de koyun? Neyiniz eksik?
5. Seslendirme kanalı
Eğer okumayı seven biriyseniz sesli kitap dinleyen bir sürü insan var. Ben de çok seviyorum sesli kitap dinlemeyi. Mikrofondur, programdır falan çok iyi anlamadığım için sadece fikrini verebiliyorum :D kusura bakmayın artık.
6. Borsa kanalı
Yapma yav? Dediğinizi duyar gibiyim :D Yani önüne gelen kriptocu oldu evet. Ama youtube bu tür ekonomi kanallarına çok para ödüyor diye bildiğim için yazmak zorunda kaldım bunu.
7. Motivasyon kanalı
Bazı insanlar gazla çalışıyor. Eğer iyi bir konuşmacı olduğunuzu düşünüyorsanız motivasyon konuşmaları da çok izlenen kanallar arasında. Bence yapılabilir.
8. Sağlık kanalı
Eğer sağlıkçıysanız sağlık hakkında insanların merak ettiği soruları yanıtladığı bir kanal açabilirsiniz.
9. Hangi konuda uzmansanız onun kanalı :D
Abi işinizi youtube ile ilişkilendirmeye çalışmanız demek geleceğe yatırım yapmanız demektir. Para kazanmasanız bile videoları koymanız demek belki sizin kanalınızı bulup size iş yaptıracak birini bulmanız demek. Nasıl cümle oldu bilmiyorum ama bok gibi oldu :D Bu maddeyi anladınız siz. Mesela ayakkabı boyarken bile video çekip atsanız belki çok izlenecek? Tabi ses, görüntü kalitesi vs. çok önemli. Mesela örnek kanal vereyim.
Müthiş kanal. Adam işini çok güzel youtube’a entegre etmiş. Siz de yapabiliyorsanız neden yapmayasınız?
10. Uzun videolar kanalı
Bu arkadaşa benzer birinin adsense gelirlerini gördüm ben. Sadece böyle uzun videolar yapıyor. Ve aylık 20bin dolar falan yani. Bulursam linkini de atarım. Videolar böyle.
Yani inanılmaz. Milyon izlenmiş. Aklınıza gelen böyle şeyler varsa yapabilirsiniz. Ne bileyim mesela 10 saat yürüyüş videosu gibi. O yüzden uzun videolar kanalı dedim fikre :D
Neyse yazımız şimdilik bu kadar. Siz de aklınıza gelenleri sıralayabilirsiniz. Dediğim anda aklıma bişey geldi. Onu da yazayım. Şimdilik görüşürüz…