Selam arkadaşlar, uzun zamandır son bir ayda ne kazandırdı veya ne kaybettirdi yazmıyordum. Bugün not almak istedim.
Trump, (bundan sonra sarı kafa diyeceğim) piyasanın içinden geçti arkadaşlar. Resmen açık açık manipülasyon yapıyor. Kripto para piyasasında yaptıkları yetmezmiş gibi bir de bunu ben borsalarda da yaparım dedi anlaşılan.
Yaptıkları da altın yatırımcısına yaradı tabi. Altın rekor üstüne rekor kırıyor. Gram altın fiyatı ne olur? yazıma bakabilirsiniz. Devamlı artıyor.
Ülkemizde ise bambaşka bir durum var. Dünya resesyona girecek biz faiz arttırıyoruz. Çok kötü batacağız bence. Ekonomik açıdan berbat haldeyiz. Gerçi herhangi bir konuda iyi yönetildiğimizi düşünmüyorum.
Belki voleybol iyidir. Oda yanlışlıkla iyi oldu galiba.
Neyse siyaset konuşmaya gerek yok herkes her şeyin farkındadır diye düşünüyorum.
Son bir ayda en çok ne kazandırdı?
- Bist 30 %13,18 zararda
- Bist 100 %10,54 zararda
- Gümüş %5,75 zararda
- Dolar %3,86 artmış
- Mevduat faizi %4,18 artmış
- Euro %5,82 artmış
- Bitcoin %6,01 artmış
- Altın %12,4 artmış
- BDS Fonu %17,20 artmış
BDS fonu pardus portföyün bist 30 dışı hisse senedi fonu, pardus portföy yine imkansızı başarıp borsanın tepetaklak olduğu dönemde gerçekten çok güzel getiri sağlamış. Bence aylık %10 kazanç çok iyi.
Eğer her ay portföyünüzü %10′dan fazla büyütebiliyorsanız binlerce yatırımcının önündesiniz demektir. Tabi dolar bazlı olarak bahsediyorum. Hatta belki de dünyanın en iyi yatırımcısı falan olabilirsiniz.
Bu tabloda dikkat etmemiz bir konu var, dolar dünyada değer kaybetti. Euro ise değer kazandı. Dolar dünyada değer kaybetmesine rağmen ülkemizde hala 38 lira. Dondurucuya atılmış durumda.
Artık 2-3 yıl sonra dolar 100 mü olur? 150 mi olur? 200 lira mı olur? Tahminlerimi burada yazmıştım.
Dünya’da ticaret savaşları olurken, ülkemizde bambaşka gündem var. Sarı kafanın ne yapacağı belli değil. Çin ile pazarlık peşinde. 90 gün vergi erteledi falan. 90 gün sonra ne olacak? Şunun şurasında 90 güne ne var ki?

Önümüzdeki hafta önemli verileri buraya sıralayım:
- Çin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) (1. Çeyrek)
- Birleşik krallık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Mar)
- Avrupa Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Mar)
- ABD Perakende Satışlar (Aylık) (Mar)
- ABD Enerji Bilgisi İdaresi Ham Petrol Stokları
- Fed Başkanı Powell’ın Konuşması
- Türkiye Bir Hafta Vadeli Repo Faiz Oranı (Nis)
- ABD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları
- Avrupa Merkez Bankası (ECB) Basın Açıklaması
- Avrupa Mevduat Hesap Oranı (Nis)
- Avrupa Faiz Oranı Kararı (Nis)
Fed’in yapacağı konuşma önemli, Avrupa faiz kararı da önemli.
Ülkemizde ise 17 nisan 2025 tarihinde faiz kararı var. Bakalım faiz arttıracaklar mı? Düşürecekler mi? Yoksa ölü taklidi mi yapacaklar?
Hepsini bu hafta göreceğiz. Gelecek hafta düşüncelerimi veriler ile birlikte yazmaya çalışacağım. Daha kapsamlı bir yazı olacağını düşünüyorum. Tartışmalara katılmak isterseniz sevinirim.
Bir sonraki hafta görüşmek üzere..
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.