• Ekonomi
  • Gram altın fiyatı ne olur?

Amerika tüketici enflasyonu rakamlarının gelmesiyle beraber gram altında yükseliş sürüyor. Düşebilir mi? Zor görünüyor ancak düşebilir. Ancak çok fazla düşüş olacağını sanmıyorum çünkü dolar endeksi düşüş trendine girdi. Sabah kalkar kalkmaz baktığım ilk şey dolar endeksi oluyor çünkü bütün her şey dolara göre fiyatlanıyor.

Dolar endeksi düşerse varlıkların fiyatı yükseliyor. Ör: emtialar vs.
Dolar endeksi yükselirse varlıkların fiyatı düşüyor. Bu kadar basit.

Geçtiğimiz gün Amerika tüketici enflasyonu açıklandı ancak rakamlarda bir oynaklık var. Bunu buraya not almak istiyorum.

Shelter: +9.2% gelmiş. Buna dikkatli bakarsak aslında bu rakam tamamen uydurma bir rakam. Evini kiralamamış ev sahiplerine soru sorup enflasyon rakamını bu kadar yüksek çıkarmak piyasayı tamamen manipüle etmekten başka bişey değil. Malların fiyatları düşmesine rağmen emlak piyasası enflasyonu belirlemiş oluyor.

Ben uzmanı değilim fakat mutlaka bilen arkadaşlar vardır. Yorumlara yazabilir. Yaptığım tespit doğru mu değil mi diye?

Aslında altına yatırım yapıyorsanız para kazanmak için değil para kaybetmemek için yatırım yapmanız gerekiyor. Yani paranızın değerini korumak için altın almanız gerek. 3 dolar düştü, 5 dolar çıktı ne yapalım kafasındaysanız ve burayı okuyorsanız geçmiş olsun siz paranızı kaybettiniz bile.

Yani demem o ki, elinizdeki parayla al-sat yapabilirsiniz evet. Para kazanabilirsiniz. Evet. Ancak mutlaka bir gün terse gelirsiniz ve belirli miktarda para kaybedebilirsiniz. Bu da sizi üzebilir. Üzülmenizi istemem. Aslında bu yazı yatırım tavsiyesi değil, yatırım yapmama tavsiyesidir. Kısa vade gram altın fiyatına bakarsanız bugün 50 lira kazandım, 100 lira kazandım şöyle oldu böyle oldu. Geç abicim bu işleri. Altına uzun vade bakıcaksın. Alıp unutucaksın. Bu bir yatırım tavsiyesi değil. Birikim tavsiyesidir.

Bugün enflasyon düşük gelir yüksek gelir. Önemli değil. Birikim yapmaya şimdiden başlayın. Gram biriktirin. Kaç para kazandım değil. '‘Kaç gram altın aldım?’' Kafasında olun.

E diyelim ki altın büyük düştü. Abicim daha güzel haber var mı? Daha fazla altın alabilirsin? Bu fırsatı kaçırmaman gerek.

Şöyle örnek vereyim. Diyelim ki bakkala gittin ekmek alıcaksın. Şu an ekmek 5 lira, bakkal diyor ki ekmek 1 lira oldu. 1 tane mi alıp çıkıcaksın?

Altın devletlerin parasıdır ve yıllardır fiyatı ortadadır. Dünyanın en değerli para birimlerinden bile daha değerlidir ve değerini her zaman korumuştur. Eğer piyasaya kısa vadeli bakıyorsanız gidin kumar oynayın. Mutlaka kaybedeceksiniz.

Aman şimdi ekonomi uzmanısınızdır falan he orasına ben karışmam abi büyüksün ne diyim.

Neyse bugün sağdan soldan araştırdığım bilgi birikimimi buraya not almak istedim. Böyle bir yazı olsun. Tabiki de yatırım tavsiyesi değildir. Ama birikim yapmanızı öneririm. Önümüzdeki günler gerçekten çok zor geçebilir. Geçebilir diyorum çünkü ne olacağını hiç bilmiyorum.

Not: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. bunu yasal olarak yazmak lazım galiba. ondan yazıyorum. yatırmayın abicim 😃

Bu yazdıklarımın çoğunu bu youtube kanalından öğrendim. Cihat abime çok teşekkür ederim.

2 ay sonra
4 ay sonra

Gram altının ons fiyatı 1959 dolar ancak ülkemizde doların artışıyla beraber altın oldukça değer kazanmış durumda. Dolar bazında bakılırsa 17 mart tarihinden bu yana aslında düşüşteydi. ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber ons altın yükselişe geçti.

3 ay sonra

Gram altın 1860 dolara kadar düşmüştü. Bu aralar 1950 dolar civarında.

9 gün sonra

Ons altın 2000 doların üzerinde.

Fiyatlar uçar bence ekonominin halı beli 2000 geçer abi hemen yatırman iyi olur

bir ay sonra

Gram altın satış fiyatı 2000 lirayı gördü. Ons altın 2100 doları geçmiş durumda.

4 ay sonra

Gram altın 2500 lirayı geçmiş durumda. Ons altın 2210 doları gördü. Uzun vadede altın üzmez. Altın yatırımcılarına bol kazançlar dilerim. Altın bir sigortadır.

8 gün sonra

Önemli olan birikim yapabilmek. Düşmüş çıkmış çok umrumda değil. Uzun vadeli olarak altına bakmak isterseniz bu şekilde bir tablo ortaya çıkıyor.

Altının ons fiyatı 2241 mi? Ben mi yanlış görüyorum?

5 gün sonra

Altın 2300 doların üzerinde 🚀🚀

4 ay sonra

Ons altın 2431 dolar şuan. Hafta sonu olduğu için piyasalar kapalı. Geçtiğimiz hafta pazartesi günü kötü başlamıştı. Bakalım bu hafta nasıl olacak?

bir ay sonra

Ons altının fiyatı 2600 doların üzerinde. Gram altın fiyatı ise 3000 liraya yaklaştı. Şuan 2924 lira.

bir ay sonra

Ons altın 2710 dolarlarda geziniyor. 🚀

Şu anda fon alıp biriktirmekmi altın alıp biriktirmek daha iyi olur altının parayı koruduğu fikrine katılıyorum alinabilcek fon türü varmı

Laundey fon alıcaksın ama hangi fonu alıcaksın? altın fonu da var zaten. her şeyin fonu var. yabancı hisse senetlerine de yatırım yaparsın yerli hisse senetlerine de. ben altın birikimini fiziki olarak tercih ediyorum.

3 ay sonra

Ons altın 2800 doları geçti cuma gününde. Anlık olarak 2798 dolar. Bugün piyasalar kapalı.

Altının onsu şuan 2840 dolar.

14 gün sonra

Ons altın 2930 doların üzerinde. Altının gram fiyatı 3419 lira gibi gözükse de kuyumcu fiyatı 3500′ü geçmiş durumda. Anlık olarak gram altın 3528 lira.