- Düzenlendi
1 dolar 100 lira olur mu? Bunu cevaplamak için kahin olmaya gerek yok ancak son günlerde yaşanan olaylara bakacak olursak 1 dolar 100 lira olacaktır. Ancak bu ne zaman gerçekleşecek belli değil? Ben tahminlerimi buraya not almak istedim.
Son haberlere göre, Ekrem İmamoğlu’nun diploması iptal edildi, ardından gözaltı kararı geldi. Şimdi yayınlanan haberlere göre tutuklama talebi çıkmış durumda. Siyasi konular bir tarafta kalsın diyemiyorum çünkü bu durum direkt olarak ekonomiyi etkiliyor o yüzden not ediyorum.
Dolar şuan anlık olarak 37 lira 96 kuruş, doların 100 lirayı aşması için %165′lik bir artış gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu mümkün mü? Evet ne kadar sürede olur? Şöyle bir bakalım.
Not: Yaşanan olaylar sonucu doların artışı
Eğer geçmiş dönemdeki artışları göz önünde bulunduracak olursak kur artışları ve hatta düşüşlerini göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Bir günde %50,4 artışı görüyorsunuz. Bunlar olacaktır belki ancak benim tahminim 3 yıl sonra doların 100 lira olacağı yönünde.
Neden böyle düşünüyorum çünkü merkez bankasının elinde sanırım doları tutabilecek araçlar var. Geçmişte yaşanan olaylara göre yorumlayacak olursam, 2028 yılı mart ayı sonunda geleceğimiz nokta 1 doların 100 lira olacağı.
Son 3 yılda dolar %156 artmış.
Önümüzdeki günler zor günler, piyasada kredi almak zorlaşacaktır. İşletmeleri zor günler bekliyor. Yaşanan olaylara bakacak olursak belki de doların 100 lira olacağı tarih 3 yıl sonraya kalmaz.
Sonumuz hayrolsun. Herkese mutlu günler dilerim.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.