Selam arkadaşlar. Bugün birkaç fonu birden inceleyeceğim. İlki Garanti Portföyün teknoloji fonu.
Geçtiğimiz aylarda burada yer alan en çok artan ve azalan fonlarda GUH fonunu görüyorsunuz.
Bunu belirtmek istedim. Belki orayı da okursunuz.
GUH - GARANTİ PORTFÖY YABANCI TEKNOLOJİ HİSSE SENEDİ FONU
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 0,197898
- Günlük Getiri (%)%0,6014
- Pay (Adet): 9.674.720.837
- Fon Toplam Değer (TL): 1.914.603.529,18
- Kategorisi: Yabancı Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 92 / 120
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 31.442
- Pazar Payı: %1,03
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %8,828446
- Son 3 Ay Getirisi: %12,271724
- Son 6 Ay Getirisi: %33,518196
- Son 1 Yıl Getirisi: %60,726729
- Son 3 Yıl Getirisi: %307,9194
- Son 5 Yıl Getirisi: %732,9391
Fon varlık dağılımı:
- Yabancı hisse senedi
- Mevduat (Döviz)
- Takasbank para piyasası
- Vadeli işlemler nakit teminatları
İçindeki varlıklar:
Bu ayki son bildirimlerine göre portföy dağılım raporu burada mevcut.
GUH Fon Yorumu:
Evet arkadaşlar. AFT, YAY ve GUH hemen hemen aynı oranda getiri sağlamış baktığınızda. Birbirini takip eden fonlar.
Ben her zaman ucuz mal alma taraftarıyım ve bu fonun bu kadar artmasına rağmen ülkemizdeki dolar baskından dolayı ucuz kaldığını düşünüyorum. İçindeki hisse senetleri düşebilir ancak ilerleyen zamanda dolar artarsa bu fon da dolar bazlı varlıklar olduğu için bu fon da artacaktır.
Bence hala alınabilir seviyede ancak en az 3 yıl tutmak şartıyla diye düşünüyorum. Çünkü önümüzdeki günlerde ABD borsaları da çökebilir. Çünkü belirli hisseler rekor kırıyor ancak diğer hisseler yatay gidiyor diye gözlemliyorum.
Bende de bu fonun muadili olan AFT fonu var.
Eğer teknolojinin geleceğine inanıyorsanız ve teknolojinin kazandıracağına inanıyorsanız bence bu fondan biriktirmekte fayda var. Portföyünüze eklemelisiniz diye düşünüyorum.
Çeşitlilik her zaman iyidir. Zaten %94,65 oranında yabancı hisse senedi almış bir fon. Ancak %10 vergisi olduğunu unutmayalım.
AFT fonunun incelemesini merak ediyorsanız bakın. Yazdığım zamanlar eksideymiş. Şuan mesela daha fazla gördüğüm şeyler var. Onları da isteyen olursa eklerim. O zamanlar '‘Hem dolar bazında ucuz hem de Türk Lirası bazında ucuz olan bu fonu kaçırmamanızı öneririm.’' yazmışım.
Bence şuan bu fon da ucuz ancak diyorum ya ABD borsaları çökerse bu fon da bir miktar geri gidecektir.
Eğer uzun vadeli düşünüyorsanız bence bir sıkıntı yok. Biriktirmeye başlayın.
Sıradaki fonumuza geçelim..
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.