Selam arkadaşlar bugün AFT yani Ak Portföy Yeni Teknolojiler Yabancı Hisse Senedi Fonu'nu inceleyeceğiz.
Öncelikle buraya dikkatli bakmanızı öneririm: Fon Getirileri
- Son 1 Ay Getirisi: %-5,001057
- Son 3 Ay Getirisi: %-0,743692
- Son 6 Ay Getirisi: %-3,179286
- Son 1 Yıl Getirisi: %-0,264359
Gördüğünüz gibi fon bu sene yerlerde sürünüyor. Ancak bu fon geçtiğimiz yıllarda oldukça fazla getiri sağlamış. Yeni teknoloji hisselerinden oluşuyor. Bugün paramı kazanıp yarın çıkayımcılardan değilseniz, mal ucuzken alınır diyorsanız veya ben alır 3-5 sene beklerim yükselince satarım diyorsanız bu fon size göre olabilir. Bir de şöyle bişey var. Dolar ülkemizde baskılandığı için dolar bazında da ucuz alabilirsiniz. Hem dolar bazında ucuz hem de Türk Lirası bazında ucuz olan bu fonu kaçırmamanızı öneririm. Yani ben kademeli almaya çalışıyorum. Bakalım önümüzdeki yıllarda nasıl bir getirisi olacak? Veya olacak mı? Bekliyorum.
Fonun detaylı bilgilerini ve diğer bütün bilgilerini burada bulabilirsiniz. Devletin resmi sitesidir. Bu siteden fon alıp satılmaz. Bankalar aracılığıyla fon alınıp satılır. Aracı kurumla yani.
Bir de unutmadan bu fonda vergi var. %10 diye biliyorum.
Ayrıca şunu yazmak zorundayım yasal olarak. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım tavsiyesi değildir. Bilgilendirmedir.