Selam arkadaşlar, bugün İş Portföyün son günlerde bir çok yeni yatırımcıyı üzen fonunu inceleyeceğiz. Tabi insanlar bilmedikleri için trenin son vagonuna binenlerden.
O yüzden her zaman söylediğim gibi mal ucuzken alınır. UCUZKEN ALMANIZ için de fiyatının artmasını beklemeyin. Düşerken alın. Kademeli alın. Çeşitli şeyler alın. Bu kadar basit aslında yatırım.
TTE - İŞ PORTFÖY BIST TEKNOLOJİ AĞIRLIK SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 0,805179
- Günlük Getiri (%): %2,2496
- Pay (Adet): 3.751.554.904
- Fon Toplam Değer (TL): 3.020.671.880,08
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 15 / 117
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 89.042
- Pazar Payı: %1,83
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %-10,776174
- Son 3 Ay Getirisi: %-20,305898
- Son 6 Ay Getirisi: %20,557435
- Son 1 Yıl Getirisi: %188,011375
- Son 3 Yıl Getirisi: %505,1930
- Son 5 Yıl Getirisi: %2.055,5939
*Yılbaşından bu yana %37,5462 kazandırmış.
Fon varlık dağılımı:
- Hisse senedi
- Takasbank para piyasası
İçindeki varlıklar:
- Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS)
- Mia Teknoloji A.Ş. (MIATK)
- Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (REEDR)
- Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LOGO)
- Ard Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş (ARDYZ)
- Papilon Savunma-Güvenlik Sistemleri Bilişim Mühendislik Hizmetleri İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (PAPIL)
- İndeks Bilgisayar Sistemleri Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (INDES)
- SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş. (SDTTR)
- Odine Solutions Teknoloji Ticaret ve Sanayi A.Ş. (ODINE)
- Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KAREL)
TTE Fon Yorumu:
Borsa İstanbul’daki teknoloji şirketlerine yatırım yapan bir fon. TTE kodlu fonumuz geçtiğimiz aylarda fonlarla ilk defa tanışmış kişiler tarafından alındı. Fon düşünce de bir çok kişiyi üzdü.
Şimdi forumda ara kısmına TTE yazarsanız o zaman yazdığım yazıları görürsünüz. Yazı1, Yazı2
Fikirlerim hala aynı. Bu arada yeni şeyler öğrendim. Onları da bu fonda söylemek isterim. Aslında yeni öğrenmedim ancak bir bakış açısı olarak söylemek istiyorum.
Her fonun standart sapması var. Yatırımnedir.com'dan öğrenebilirsiniz. Ben bu siteyi kullanıyorum.
Bu fonun standart sapması 33.76. Benzeri olan ICZ fonunun ise 33.44. Mesela ben TTE’yi tercih ederim. Neden diyorsanız standart sapması daha yüksek. Standart sapması daha yüksek olan bir fonun fiyatı düştüğü zaman daha çok düşükten alım yapabilirsiniz. Maksadım ucuzdan toplamaksa eğer bu tarz bir yatırım stratejisi belirledim ben.
Yunus hocam biraz değişik bakıyor. Görüşlerimiz tam uymayabilir tabii. Bu videoda uzun uzun anlatıyor fon seçmeyi.
Neyse özetle amacım olabildiğince düşük almak olurdu eğer bu fona inansaydım. Ancak ben bu fon yerine yabancı teknoloji fonunu alıyorum. Bakalım uzun vadede bu fonu geçebilecek miyim? Dolar kurunun baskılanma işlemi devam ederse zor görünüyor ancak bakalım..
Bunlar benim düşüncelerim. Yerli teknoloji şirketleri bir daha böyle kazandırır mı? Bilinmez. Piyasayı kimse bilemez ancak teknolojinin geleceği çok açık. Sürekli gelişiyor. Mal ucuzken alınır. Buyrun ucuz mal gelmiş.
Bu fon hakkında söyleyeceklerim bu kadar. Akşama belki bir fon daha incelerim. Yani bildiğim kadarıyla yorumlarım. Görüşmek üzre.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.