Selam arkadaşlar,
Yatırım fonları ile ilgili trendleri takip edenler için buradan son 30 günde en çok kazananları ve en çok kaybedenleri yayınlıyorum.
Ayrıca youtube kanalımda, instagram hesabımda ve diğer sosyal medya hesaplarımda özet olarak video ile paylaşıyorum.
Örneğin buradaki video:
Ben kazanan hisselerden çok kaybeden hisselere bakmanızı tavsiye ederim çünkü bugünün kaybedenleri geleceğin kazananları olabilir. Bugün kıymetli olmayan hisseler yarın değer kazanabilir. Sonuçta bu fonlar da bir takım hisselerden oluşuyor.
Bu fonları profesyoneller yönettiği için istediği hisseleri alıp satabiliyor. Siz yalnızca fonu seçiyorsunuz hisseleri fon yönetimi seçiyor. Siz de pay almak isterseniz alıyorsunuz.
İçindeki bazı hisselere bakmamızın sebebi de fon yönetiminin neler yaptığını anlamak. Ayın belirli günlerinde yayınlanan liste ile içinde hangi hissenin olduğunu görebiliyoruz.
Bu hafta sonu da en çok kazananlara şöyle bir bakalım. Serbest fonlar hariç. Listenin tamamını buradan görebilirsiniz.
Bu arada genel bir yorumda bulunmak isterim. İsveç’in NATO üyeliği onaylanınca borsamız bir miktar hareketlendi. Türkiye tarafını belli etmiş oldu. Doğu yerine batı tercihinde bulundu diyebiliriz. Ayrıca F-16 satışı da onaylandı. Borsamız yukarı yönlü gidişini sürdürecektir diye düşünüyorum.
Ben zaten almaya devam ediyordum. Zarar etse de almaya devam etmiştim. Buradan detaylı bilgileri görebilirsiniz.
Neyse daha fazla uzatmadan fonlara bakalım.
ICZ - AK PORTFÖY TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %25,722418
- Son 3 Ay Getirisi: %33,805495
- Son 6 Ay Getirisi: %72,408542
- Son 1 Yıl Getirisi: %111,807694
İçindeki bazı hisseler:
- Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS)
- Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş. (HTTBT)
- Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KAREL)
- Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LOGO)
- Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş. (KFEIN)
- Ard Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş (ARDYZ)
- İndeks Bilgisayar Sistemleri Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (INDES)
Yalnızca yerli teknoloji şirketlerine yatırım yapan bir fon. Bu ay güzel getiri sağlamış. Ocak ayının enflasyonunu gördükten sonra başarılı mı başarısız mı ona göre yorum yaparız ancak hiç fena olmayan bir getiri bence. Dolar bazında kazançsa kazanç yani? Yaklaşık 20 bin yatırımcısı var. Yatırımcılarına bol kazançlar dilerim.
DHJ - DENİZ PORTFÖY TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %24,734273
- Son 3 Ay Getirisi: %24,086041
- Son 6 Ay Getirisi: %45,713217
- Son 1 Yıl Getirisi: %96,535312
İçindeki bazı hisseler:
- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL)
- CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (CWENE)
- Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş. (TKNSA)
- Türk Telekomünikasyon A.Ş. (TTKOM)
- Atp Ticari Bilgisayar Ağı ve Elektrik Güç Kaynakları Üretim Pazarlama ve Ticaret A.Ş. (ATATP)
- Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş. (HTTBT)
Bu fonun diğer fona göre daha az yatırımcısı var. Sanırım yeni bir fon. Borsaya para girişi olunca beklentinin yüksek olduğu şirketlere akmış belli ki. Beklenti de teknolojide tabi. Teknoloji hisseleri yürümüş. Yatırımcısına bol kazançlar.
TTE - İŞ PORTFÖY BIST TEKNOLOJİ AĞIRLIK SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Son 1 Ay Getirisi: %24,675990
Son 3 Ay Getirisi: %28,849561
Son 6 Ay Getirisi: %68,532812
Son 1 Yıl Getirisi: %105,616944
İçindeki bazı hisseler:
- Mia Teknoloji A.Ş. (MIATK)
- Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. (REEDR)
- SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş. (SDTTR)
Gördüğünüz gibi teknolojiye inanıyorsanız bütün teknoloji fonlarını almanıza gerek yok. Bu teknoloji fonlarından birine yatırım yapsaydınız hemen hemen aynı getirisi sağlayabilirdiniz. Çok bir bilgi sahibi olmanıza da gerek yok çünkü içindeki hisseleri fon yönetimi belirliyor. Her şeyi geçtim bu fonun 5 yılı altını, doları, enflasyonu falan geçmiş yani. Gerçi enflasyon konusunda emin olamadım ama. Anladınız siz. 24 bin yatırımcısı var. Bol kazançlar dilerim.
YHZ - YAPI KREDİ PORTFÖY BIST TEKNOLOJİ AĞIRLIK SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU ( HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %24,536509
- Son 3 Ay Getirisi: %21,380869
- Son 6 Ay Getirisi: %64,109588
- Son 1 Yıl Getirisi: %99,320328
İçindeki bazı hisseler:
- Mia Teknoloji A.Ş. (MIATK)
- SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri A.Ş. (SDTTR)
- Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KAREL)
- Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş. (PENTA)
Bu fon da bir teknoloji fonu. Teknoloji fonlarının ortak noktası Aselsan olmuş. Aselsan oranı genel olarak teknoloji fonlarında çok fazla. Bir hisse seçme hakkım olsaydı herhalde Aselsan hissesi alırdım diye düşünüyorum ama ben şimdilik hisse olarak alım yapmıyorum. Fonlarla başladık bakalım.
NNF - HEDEF PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %24,386192
- Son 3 Ay Getirisi: %13,857163
- Son 6 Ay Getirisi: %51,799443
- Son 1 Yıl Getirisi: %103,142484
İçindeki bazı hisseler:
- Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi (ANSGR)
- Alarko Holding A.Ş. (ALARK)
- Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EKGYO)
- Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (TRGYO)
- Say Yenilenebilir Enerji Ekipmanları Sanayi ve Ticaret A.Ş (SAYAS)
- İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (INFO)
- AG Anadolu Grubu Holding A.Ş. (AGHOL)
- Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER)
- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL)
Bu fonda yer alan hisseler de bunlar. Teknolojiden ziyade diğer hisse senetlerine yatırım yapmış. Gerçekten tebrik ederim. İyi hisseler seçmiş yönetimi. İçindeki yenilebilir enerji hissesi dikkatimi çekti. Geçtiğimiz haftaya bakarsak. Yenilebilir enerji fonları düşüşte. Buna rağmen bu kadar iyi getiri sağlaması bence gayet iyi. Fonun 34 bin yatırımcı sayısı var. Bol kazançlar dilerim.
HGM - HEDEF PORTFÖY İKİNCİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %23,669362
- Son 3 Ay Getirisi: %13,127926
- Son 6 Ay Getirisi: %33,040345
- Son 1 Yıl Getirisi: %?
İçindeki bazı hisseler:
- Martı Otel İşletmeleri A.Ş. (MARTI)
- Tatlıpınar Enerji Üretim A.Ş. (TATEN)
- Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. (AYDEM)
- Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EKGYO)
- Kafein Yazılım Hizmetleri Ticaret A.Ş. (KFEIN)
- Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. (BIMAS)
- Astor Enerji A.Ş. (ASTOR)
- Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret A.Ş. (JANTS)
- Arçelik A.Ş. (ARCLK)
Bu fon da yukarıdaki fonun yeni bir fonu. Bu ay %23 getiri sağlamış.
ZJL - ZİRAAT PORTFÖY BIST 100 DIŞI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %23,107639
- Son 3 Ay Getirisi: %4,726079
- Son 6 Ay Getirisi: %43,966191
- Son 1 Yıl Getirisi: %67,984611
İçindeki bazı hisseler:
- Suwen Tekstil Sanayi Pazarlama A.Ş. (SUWEN)
- Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SUNTK)
- Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (TRGYO)
- Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi (ANSGR)
- Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (KLGYO)
- GÜR-SEL Turizm Taşımacılık ve Servis Ticaret A.Ş. (GRSEL)
- Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (GOLTS)
- Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. (AYDEM)
Bist 100 yükselince en çok yükselen hisseler Bist 100 dışı hisseler olabiliyor. Ancak düşünce de en çok düşenler bu hisseler olabiliyor. Bu yüzden portföyünüze eklemek isterseniz aklınızda bulunsun diye söylüyorum.
HKH - HEDEF PORTFÖY KATILIM HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %21,555861
- Son 3 Ay Getirisi: %19,312896
- Son 6 Ay Getirisi: %36,187755
- Son 1 Yıl Getirisi: %117,154382
İçindeki bazı hisseler:
- Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. (ALBRK)
- Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. (BIMAS)
- Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MAVI)
- Suwen Tekstil Sanayi Pazarlama A.Ş. (SUWEN)
- Vestel Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret A.Ş. (VESBE)
- Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş. (KTLEV)
- Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. (PGSUS)
Bu fon da yukarıda yer alan NNF fonun katılım fonu gibi. Yani faiz hassasiyeti olan arkadaşlar için hazırlanmış bir fon.
Bu hafta da en çok kazanan fonlar bu şekildeydi. Ben dediğim gibi alım yapmak istesem kazananlara değil de kaybedenlere daha çok bakarım. Bugün alıp yarın satmaya uygun değil zaten fonlar. Alım satımı 1 haftayı bulabiliyor.
O yüzden uzun vade düşünen kişiler için fonlar daha mantıklı.
Salı günü tekrar en çok kaybeden fonları yazarım. Herkese bol kazançlar dilerim.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.