Cumhurbaşkanlığı tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığına verdiği onaya göre alınacak 8 bin 111 personelin hangi unvanlarda alınacağı belli olmuş oldu.
Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen kadro onayına göre Gençlik ve Spor Bakanlığı; 4 bin 346 İşçi, 2000 Antrenör, 600 Gençlik Çalışanı, 50 psikolog, 652 Yurt Yönetim personeli ve 473 Spor Uzmanı alacaktır.
Antrenör alımına yükseköğretim kurumlarının en az 4 yıllık bölümlerinden mezun olan ve en az temel antrenörlük (ikinci kademe) düzeyinde antrenörlük belgesine sahip olanlar,
Gençlik Çalışanı ve Yurt Yönetim Memuru alımına, yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olanlar,
Psikolog alımına yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olanlar,
Spor Uzmanı alımına ise en az lisans düzeyinde eğitim veren beslenme ve diyetetik, psikoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon veya fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümleri ile yükseköğretim kurumlarının beden eğitimi veya spor eğitimi veren bölümlerinden mezun olanlar başvuru yapabilecek.
Personel alımlarının ne zaman yapılacağı henüz belli değildir. Açıklandığı zaman sizlerle paylaşmış olacağız.