Selam arkadaşlar, bu hafta da son bir ayda en çok ne kazandırmış ve ne kaybettirmiş onu not almak istiyorum. Serbest fonlar hariç*
Son bir ayda en çok ne kazandırdı?
- IJC Fonu: %-10,01
- Bist30: %-2,78
- Bist100: %-2,31
- Gümüş: %-1,46
- Dolar: %0,97
- Tufe: %2,46
- Mevduat faizi: %4,18
- Euro: %5,96
- Bitcoin: %9,46
- Altın: %10,21
- LID Fonu: %20,69
Dolar endeksi 99,250
Dolar endeksini neden not aldığımı bilmeyenler buradaki yazımı okuyabilir.
Bitcoin sessiz sedasız neredeyse %10′luk bir kazanç elde etti. Trump bir öyle bir böyle konuşarak piyasayı manipüle ederken altın rekorlar kırmaya devam ediyordu ki bir miktar geri çekildi.
Eğer Fed faiz indirirse altın yükselmeye devam eder diye düşünüyorum ancak bu ay faiz indirmezse, gelecek aylar muhakkak faiz indirmek zorunda diye düşünüyorum.
Beklenti şu şekilde

Neyse bakalım önümüzdeki günlerde neler olacak? Faiz kararı öncesi bu hafta biraz hareketli olabilir diye düşünüyorum. Bir sonraki hafta faiz kararı var çünkü.
Önümüzdeki hafta yine ne kazandırmış ne kaybettirmiş bakarız.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.