3 yıl geri ödemesiz ve faizsiz kredi için başvurular pazartesi günü başlıyor. Mikro işletmelere 30 bin liraya, küçük işletmelere ise 75 bin liraya kadar kredi verilecek. Kredi geri ödemeleri 2024 yılından itibaren başlayacak ve 4’er aylık dönemlerde 6 taksitte yapılacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 5 milyar liralık KOSGEB Hızlı Destek Programı’na başvuruların pazartesi gününden itibaren e-Devlet aracılığıyla yapılabileceğini dile getirdi ve “İşletmelerimizi, girişimcilerimizi başvurmaya davet ediyorum.” dedi.
Bakan Varank Boğaziçi Yöneticiler Vakfı tarafından düzenlenen “Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu”na video konferans yöntemi ile katıldı. Burada konuşma yapan Varank ““Vakfımızın neşet ettiği ülkemizin en güzide yükseköğretim kuruluşlarından biri olan Boğaziçi Üniversitesinin kısır çekişmelere malzeme edilmesi gerçekten hepimizi üzüyor. Anayasaya ve kanuna uygun şekilde gerçekleştirilen bir atamaya verilen gerekçesiz tepkiler uzun süre ülke gündemini zehirledi.” İfadelerini kullandı.
Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 milyar liralık KOSGEB Hızlı Destek Programı’nı kamuoyu ile paylaştığını hatırlatarak, bu program ile teknoloji tabanlı start-up’lar ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen ve imalat sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi desteği sağlayacaklarını ifade etti. Bu kapsamda, mikro işletmelerin 30 bin, küçük işletmelerin ise 75 bin liraya kadar finansmana hızlı bir şekilde ulaşacağını belirten Varank, “Başvurular pazartesi gününden itibaren e-Devlet aracılığıyla yapılabilecek. Bütün işletmelerimizi, girişimcilerimizi başvurmaya davet ediyorum.” dedi.
Detaylar