Selam arkadaşlar. Amerika’nın borcu 37 trilyon dolara doğru gidiyor. Önümüzdeki çarşamba günü enflasyon verileri gelecek. Bu da faiz konusunda aydınlatıcı bir yol olacak. Faiz arttığı sürece Amerika’nın borcu da artıyor.
Bu konuda bir video çekmiştim ve bazı yorumlar şu minvaldeydi: '‘Koskoca amerikanın kime borcu var?’'
Ben de bu yazıyı yazıyorum.
Amerikalılar, şirketler, bankalar ve emeklilik fonları ABD hazine tahvilleri satın alarak hükümete borç verir. Ayrıca yabancı hükümetler ve şirketler tarafından satın alınan hazine tahvilleri Amerika’nın borcunu oluşturur.
Çin Amerika’nın en büyük dış alacaklılarındandır.
Çin ve Japonya’nın elinde büyük miktarda ABD Hazine tahvili bulunmaktadır.
Mesela biz de eurobond alarak sabit gelir elde edebiliriz. ABD hazine tahvilleri de sabit gelir garantisi vardır.
Gelelim kriptoya, Trump adaylık sürecinde şöyle bir şey söylemişti:
“Kim bilir, belki de 35 trilyon dolarlık [ulusal borcumuzu] öderiz, onlara küçük bir kripto çeki veririz, değil mi? Onlara küçük bir Bitcoin vereceğiz ve 35 trilyon dolarımızı sileceğiz.”
Tabi o zamanlar 35 trilyon dolardı şimdi 37 trilyon dolara yaklaştı. Anlık olarak takip etmek isterseniz buraya bakabilirsiniz.
Kripto para piyasasının tamamı şuan 3,2 trilyon dolar. Bu borcun bitcoinle ödenmesi için bundan çok daha fazlası gerek.
Eğer böyle bir şey var ise kripto dünyası 10 kattan fazla büyüyecek demektir.
Bence bu çok zor görünüyor ancak yine de benim blockchain’e olan inancım tam.
O yüzden pararix token’ı çıkardım.
Bitcoin rezerv para olur mu? Kripto 10 kat büyür mü? Önümüzdeki günlerde her şeyi göreceğiz.