Selam arkadaşlar bugün twitterda dolaşırken bir video ile karşılaştım.
Ablamız gurbetçi. Yurolarını bozup gelmiş bankaya yatırmış. Hiç bir şey yapmadan para kazanmaktan bahsediyor özetle. 100 bin euro yatırıp 5 bin euro kazanacakmış.
Bu paralar nasıl ödenecek ilerleyen zamanda hep birlikte göreceğiz ancak benim düşünceme göre büyük bir devalüasyon olacak. Yoksa başka türlü ödenemeyecek. Ben buraya bunu not alayım.
Gelelim 1 milyon liranın aylık faiz getirisine
- X banka %53 oranında faiz veriyor. 32 günün sonunda net kazanç 41.704,92 TL
- Y banka %52 oranında faiz veriyor. 32 günün sonunda net kazanç 40.918,03 TL
- Z banka %46,5 oranında faiz veriyor. 32 günün sonunda net kazanç 36.590,16 TL
İsim vermeden rastgele bankaların verdiği faiz oranlarını buraya not aldım. İlerleyen günlerde tekrar bakarız. Para piyasası fonlarında daha fazla getiri elde edenler vardır mutlaka.
Bu işin sonu bence hayra alamet değil. Üretimin teşvik edilmesi gerekiyor faizin değil. Bu kadar çok faiz konuşulduğuna göre faize para yatırmanın da sonu gelmiş olabilir.

Ben yıl sonu dolar hedefimi geçmiş yazılarda bahsetmiştim. Dolar endeksini de buraya not alayım: 106,680
Evet. Faiz konusunda söyleyeceklerim bu kadar. Faize para yatırma taraftarı değilim ama piyasayı incelemek için bakmak zorundayız. Faiz haram diyecek arkadaşlar uyarılarınız için teşekkür ederim.
Son bir ayda en çok ne kazandırdı?
- Euro %0,34 artmış
- Dolar %1,47 artmış
- TUFE %2,24 artmış
- Dogecoin %3,71 artmış
- Mevduat faizi %4,65 artmış
- Altın %5,3 artmış
- Bist30 %7,19 artmış
- MAC Fonu %7,64 artmış
- Bist100 %8,15 artmış
- Bitcoin %14,63 artmış
- Ethereum %21,92 artmış
1 ay önce dogecoin alanlar yalnızca %3,71 kazanmış. Tablodaki ilginç görüntülerden birisi gibi. Ben nedense bir çöküş bekliyorum. Çöküş derken bir düzeltme olabilir.
Bakalım. Önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Kripto ile ilgileniyorsanız reklamımı yapayım.
Neden çöküş beklediğimi bu tweetten görebilirsiniz.
Bitcoin alan şirket bitcoini kaça katlamış son bir yılda bi bakın.
Neyse bu hafta bu şekilde durumlar. Youtube videolarıma devam ediyorum. Abone olanlar benim için çok kıymetli bu arada. Videolarım az izlenmesine rağmen bir abone bile gelse çok seviniyorum.
Önümüzdeki günlerde görüşürüz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.