Bugün Kare Portföyün hisse senedi fonunu inceleyeceğim.
KYA - KARE PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU(HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 0,887693
- Günlük Getiri (%): %-0,6376
- Pay (Adet): 338.490.851
- Fon Toplam Değer (TL): 300.476.029,96
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 18 / 127
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 7.663
- Pazar Payı: %0,19
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %-8,965582
- Son 3 Ay Getirisi: %-18,309733
- Son 6 Ay Getirisi: %1,530344
- Son 1 Yıl Getirisi: %38,149434
Fon varlık dağılımı:
- Hisse senedi
- Vadeli işlemler nakit teminatları
İçindeki bazı varlıklar:
- Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MAVI)
- Türk Hava Yolları A.O. (THYAO)
- Koç Holding A.Ş. (KCHOL)
- Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. (SAHOL)
- Arçelik A.Ş. (ARCLK)
- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL)
- Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. (PGSUS)
- Migros Ticaret A.Ş. (MGROS)
- Petkim Petrokimya Holding A.Ş. (PETKM)
- Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş. (BIOEN)
Tamamını görmek isterseniz bu ayki portföy dağılım raporuna buradan ulaşabilirsiniz.
KYA Fon Yorumu:
Fonun yatırımcı bilgi formunu incelediğimizde fonun karşılaştırma ölçütü Bist30 endeksiymiş.
Son bir yılda Bist30 endeksi %16,17 artmış. Fon getirisi ise %38,14
Eğer bir fon karşılaştırma ölçütünü geçtiyse bence başarılı bir fondur diye düşünüyorum. Borsamız bu aralar pek yükseliş trendinde değil. Yükseldiği zaman da iyi kazandırmıştı bu fon. Hatta yılbaşından bu yana en çok kazananlar listesindeydi. Buradan görebilirsiniz.
Çok eski değil bu yazıyı haziran ayında yazmıştım.
Oradaki yorumumu da buraya eklemek isterim:
Hemen yatırımcı bilgi formuna baktım ve ‘‘Fon’un karşılaştırma ölçütü %100 BIST-30 Endeksidir.’’ yazısını gördüm. Bist30 endeksi yılbaşından bu yana %39,47 kazandırırken bu fon %71,3242 kazandırmış. Bu zamanda bu kadar getiri sağlayıp banka endeksi olmayan fonlar dikkatimi çekiyor. Dolu olmayan bir fon bir de. Yani diyelim ki alım yapacağım. BIH fonunu dolu gördüm bu fona bakarım yani. Ancak bist30 artarken değil düşerken bakmak daha çok hoşuma gider tabi. Umarım hep böyle başarılı yönetilir. Eğer fon düşerken de bist30 endeksinden az kaybettirirse bu fonu portföyüme eklemeyi düşüneceğim. Notlarıma yazıyorum…
Portföye eklemeyi hala düşünüyorum bu yazdığımı da unutmamıştım. Bir sonraki fon inceleme yazısında görüşmek üzere..
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.