Gelecekte bir çok meslek yok olacak ancak onun yerine bence yeni yeni meslekler çıkacak. Bu yazımda size gelecekte hangi fonların değerleneceğini, hangi fonların çok kazandıracağını söyleyeceğim. Tabi bu benim görüşüm. Genel bir görüş olacak ama olsun.
Eğer bir bebeğim olsaydı ve 10 sene 20 sene bir şeyler biriktirmek zorunda olsaydım bu fonları biriktirirdim.
- YZG - YAPI KREDİ PORTFÖY GÜMÜŞ FON SEPETİ FONU
- ZFB - AK PORTFÖY FİNTEK VE BLOKZİNCİRİ TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
- IJC - İŞ PORTFÖY YARI İLETKEN TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
- IJZ - İŞ PORTFÖY SİBER GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
Bu arada portföy yönetimlerini rastgele seçtim. Önemli olan içindeki ürün olacak. Yani gümüş, blokzincir teknolojisi, yarı iletken teknolojiler yani çip ve bir de siber güvenlik teknolojisi.
He bu teknolojilerin hepsini kapsayan AFT, YAY gibi fonlara da bakabilirsiniz ben sadece sektör bazında konuşmak için bu fonları seçtim.
Neden gümüş yatırımı yapmalıyım?
Aslında geçtiğimiz gün son bir ayda en çok artan yatırım fonlarını yazdığımda bundan bahsetmiştim.
Gümüşün gelecekte çok daha fazla kullanılacağına inanıyorum ve ayrıca emtia olarak bir değeri var. Hem çeşitlilik açısından hem de dediğim gibi çocuğuma bir portföy yaptıysam mutlaka gümüş eklerim. İster fon olarak alın, ister bankadan gram gümüş olarak alın ya da isterseniz fiziki gümüş alın. Bence mutlaka gümüş alın.
Neden blockchain teknolojilerine yatırım yapmalıyım?
Yine gelecekte blockchain teknolojisinin sunduğu avantajlardan yararlanacağımızı düşünüyorum. Sunduğu şeffaflık olsun, merkeziyetsizlik olsun herkesin düşüncesi gelecekte bu teknolojinin çok fazla kullanılacağından yana. Bence gelecekte birçok sektörde bu teknoloji kullanılacak. Şuan sadece bebek adımlarıyla gidiyor. Hatta şimdiden bile son bir yılda en çok kazandıran fonlar arasında blockchain fonları görüyoruz. Ben her zaman mal ucuzken alınır derim ancak bu teknoloji bence hala ucuz olabilir. Çünkü daha tam anlamıyla kullanılmıyor.
Neden çip teknolojisine yatırım yapmalıyım?
Örnek verdiğim fonun ismi yarı iletken teknolojiler olabilir. Ancak bu fon çip şirketlerine yatırım yapıyor. Elektronik aletlerin hepsinde çip teknolojileri kullanılıyor. Teknoloji de çipsiz olmuyor yani. Hatta yıllık kazançlara baktığımda ucuz kalmış. Buraya da not almak isterim.
IJC - İŞ PORTFÖY YARI İLETKEN TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
- Son 1 Ay Getirisi: %-3,144613
- Son 3 Ay Getirisi: %-6,540359
- Son 6 Ay Getirisi: %5,313269
- Son 1 Yıl Getirisi: %37,908063
Gördüğünüz gibi yıllık kazanç ucuz kalmış. Bunu nerden anlıyorum? Paranızı dümdüz faize koysaydınız buradan fazla kazanırdınız. Yani yatırımda her zaman kazanmak olmaz gerçi ancak garantili kazanç gibi bir seçenek var yani. Devlet tahvilleri, eurobondlar, mevduat faizi vs. garantili kazanç.
Neden siber güvenlik yatırımı yapmalıyım?
Bu kadar teknolojinin içerisinde illaki güvenlik açığı olacaktır diye düşünüyorum. Şirketleri ve bu teknolojileri de korumaya ihtiyaç duyacağımızı düşünüyorum. Bu da bedava olacak bir şey değil tabi. Baktığımız zaman bu ay biraz para kaybetmiş olsa da yıllıkta yine hiç fena artış olmamış diyebilirim. Para kaybetmekten korkuyorsanız zaten yatırım yapmak size göre değil bence. Gidin garantili yatırımlardan yapın. Bir şeyin fiyatı düşerse mutlaka çıkacaktır. Çıkarsa da mutlaka düşecektir.
Özetlemek gerekirse kısa bir yazı yazmak istedim. Buraya not almak için aslında. Portföy çok güvenli gelmediyse bir miktar da altın eklersiniz olur biter. Benim gelecekte inandığım sektörlerden bazıları bunlar. Hatta blockchain yatırımı yapıyorum zaten. İlerleyen zamanda bu web sitesinin tokenını da çıkaracağım. Bakalım.
Ben yalnızca kendi fikirlerimi paylaşıyorum. Aldıklarımı görmek isterseniz burada paylaşıyorum.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.