Selamlar. Bugün serbest fonlar hariç en çok kazandıran fonları inceleyeceğiz. Listenin en başında gümüş fonları var. O yüzden ilk beşini buraya yazıyorum.
YZG - YAPI KREDİ PORTFÖY GÜMÜŞ FON SEPETİ FONU
- Son 1 Ay Getirisi: %14,329621
- Son 3 Ay Getirisi: %9,966582
- Son 6 Ay Getirisi: %25,918602
- Son 1 Yıl Getirisi: %81,117275
MJG - AKTİF PORTFÖY GÜMÜŞ FON SEPETİ FONU
- Son 1 Ay Getirisi: %13,734370
- Son 3 Ay Getirisi: %9,212261
- Son 6 Ay Getirisi: %25,458689
- Son 1 Yıl Getirisi: %83,604804
GTZ - GARANTİ PORTFÖY GÜMÜŞ FON SEPETİ FONU
- Son 1 Ay Getirisi: %13,160712
- Son 3 Ay Getirisi: %10,782162
- Son 6 Ay Getirisi: %28,381574
- Son 1 Yıl Getirisi: %81,652307
GMC - TEB PORTFÖY GÜMÜŞ FON SEPETİ FONU
- Son 1 Ay Getirisi: %13,031575
- Son 3 Ay Getirisi: %9,580730
- Son 6 Ay Getirisi: %26,355385
- Son 1 Yıl Getirisi: %79,083622
DMG - DENİZ PORTFÖY GÜMÜŞ FON SEPETİ FONU
- Son 1 Ay Getirisi: %12,625165
- Son 3 Ay Getirisi: %9,992024
- Son 6 Ay Getirisi: %24,917270
- Son 1 Yıl Getirisi: %75,081742
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Gümüş onlarca yıldır değerli bir varlık olarak kabul ediliyor. Eğer yatırım yapmaya yeni başlayacaksanız gümüş biriktirmek bence mantıklı. Tabi ben bunları söylediğimde gümüş fonlarının aylık olarak zirvede olduğu dönemi görüyoruz. Her zaman söylerim. Mal ucuzken alınır. Ancak uzun vadeli birikim yapacaksanız (5-8 yıl) gümüş biriktirmek şuan da mantıklı olabilir.
Binlerce yıldır saklama aracı olarak kullanılan gümüş, modern zamanlarda hem bir emtia hem de varlık korumada kullanılmaktadır. Kağıt paraların aksine gümüşün değeri, fiziksel özelliği ve geniş çaplı endüstriyel kullanımı ile belirlenir. Altına benzer şekilde gümüş de güvenli bir liman olarak kabul edilir. Para birimleri değer kaybedebilir ancak gümüş değer koruyabilir.
Gümüşün dolara karşı performansı
Gümüş değerli metaller arasında çok fazla kullanılır çünkü elektronikten, güneş panellerine. Tıbbi cihazlardan, yenilenebilir enerjiye kadar bir çok alanda kullanılır. Uzun vadede gümüşün talebi artabilir ki bana göre artacak günden güne enerji ihtiyacımız artıyor.
Konuyu özetlemek gerekirse gümüş yatırımı bence portföy çeşitliliği açısından gayet iyidir. Gidin bütün paranızı gümüşe yatırın demiyorum. Dikkat ederseniz gümüş fonunun risk değeri 7′dir. En yüksek riskli yani.
Benim portföyümü merak ediyorsanız bende gümüş fonu yok çünkü ben fiziki almayı tercih ediyorum. Eğer bir malı fiziki alabiliyorsam fiziki almak tercihimdir. Portföyümü görmek isterseniz buradaki sitemde paylaşıyorum.