Geçtiğimiz günlerde GBV fonunun incelemesini yapmıştım. Bugün de bu fonun muadili olan ZFB fonunu inceleyeceğim.
ZFB - AK PORTFÖY FİNTEK VE BLOKZİNCİRİ TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 2,985242
- Günlük Getiri (%): %0,7246
- Pay (Adet): 218.576.916
- Fon Toplam Değer (TL): 652.504.892,55
- Kategorisi: Değişken Fon
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 17 / 130
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 27.956
- Pazar Payı: %1,07
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %1,410287
- Son 3 Ay Getirisi: %2,144938
- Son 6 Ay Getirisi: %24,939293
- Son 1 Yıl Getirisi: %89,210129
Fon varlık dağılımı:
- Yabancı hisse senedi
- Hisse senedi
- Takasbank para piyasası
İçindeki varlıklar:
Bu ayki portföy dağılım raporuna buradan ulaşabilirsiniz.
ZFB Fon Yorumu:
Eğer benim gibi blockchain teknolojisini merak ediyorsanız ve yatırım yapmak istiyorsanız bu fon tercihlerinizden biri olabilir. Geçtiğimiz gün bir arkadaşım mesaj yazdı. ZFB ve GBV fonunu karşılaştırır mısın? Diye.
Ben de ona istinaden yazıyorum. Hem karşılaştırma hem fon yorumu gibi bir şey olsun.
Eğer kriptoya yatırım yapmak istiyorsanız ancak düşüşler benim yüreğimi hoplatıyor diyorsanız daha güvenli olan bu fonu tercih edebilirsiniz.
Çünkü bu fon da dolaylı olarak bitcoin alıyor. İçerisindeki hisselerin çoğu teknoloji hissesi veya kriptoya yatırım yapan şirketler.
Mesela içerisinde Paypal var. Bu sadece aldığı hisselerden birisi. Önümüzdeki günlerde satarlar mı tutarlar mı bilmem?
Ancak ben bu fonda microstrategy hissesi görmemiştim. GBV fonunda vardı. Ondan GBV fonunu tercih etmiştim. Açın inceleyin. Size uygun hisseler var mı yok mu? Bakın.
Kendim bir karşılaştırma yapacak olsam ikisi benim için hemen hemen aynı fon. Standart sapma oranları benzer, sharpe oranları benzer. Gerçi GBV’nin standart sapması biraz daha düşükmüş ancak çok bir şey fark etmiyor benim için. Ben riskimi zaten dağıtmışım fon alarak.
Eğer kripto alsaydım. Böyle olmazdı. Ancak ilerleyen zamanda GBV fonundan kar edersem. İyi bir kar. Onun karıyla bu fondan ve azar azar bitcoin almayı düşünmüyorum değil.
He bu arada fon değişken bir fon olduğu için %10 vergisi var. 1 yıl tutunca vergisi yok.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.