Selam arkadaşlar. Bugün uzun zamandır devamlı olarak aldığım bir fondan bahsedeceğim.
GBV - GARANTİ PORTFÖY BLOCKCHAİN TEKNOLOJİLERİ DEĞİŞKEN FON
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 4,686455
- Günlük Getiri (%): %0,6062
- Pay (Adet): 135.732.861
- Fon Toplam Değer (TL): 636.105.890,49
- Kategorisi: Değişken Fon
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 27 / 130
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 21.275
- Pazar Payı: %1,06
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %1,953129
- Son 3 Ay Getirisi: %8,156682
- Son 6 Ay Getirisi: %42,387966
- Son 1 Yıl Getirisi: %88,482641
Fon varlık dağılımı:
- Yabancı hisse senedi
- Mevduat (Döviz)
- Hisse senedi
- Takasbank para piyasası
- Vadeli işlemler nakit teminatları
- Özel sektör dış borçlanma araçları
İçindeki varlıklar:
Son portföy dağılım raporuna buradan ulaşabilirsiniz.
GBV Fon Yorumu:
Blockchain teknolojine inanan birisi olarak bu fonu almadan önce İş Bankasının ve İstanbul Portföyün blockchain fonunu almıştım. Son olarak bu fonda karar kılmıştım çünkü içerisinde microstrategy hissesi vardı.
Yalnızca bu sebepten değil tabi. Blockchain teknolojisinin geleceğine çok fazla inançlıyım. Ben bu fonu satmamak üzere topluyorum. Gerçi bütün fonlarım öyle de bu fonları ne zaman bozdururum belli olmaz.
Hatta blogumda şöyle bir yazı da vardı. Burada.
Eğer siz de benim gibi blockchain teknolojisinin gelecekte çok fazla kazanç elde edeceğine inanıyorsanız bu fondan biriktirmek mantıklı.
Fonun son bir yılda altını geçmesi benim için yeterli. Altın ve (TUİK)enflasyonun üzerinde.
Neden bu teknolojiye yatırım yaptığımı blogumdan okuyabilirsiniz.
Bu fonu incelemeyi atlamışım. Uzun zamandır portföyümde.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.