Selam arkadaşlar. Bu hafta sonu yine en çok kazandıran yatırım fonlarına ve getirilerine göz atacağız..
Her zaman dediğim gibi kazanan varlıklardan çok kaybeden varlıklara bakmanızı öneririm. Örneğin geçtiğimiz salı günü BUY fonu iyi kaybettirmiş. Gelecekte yüksek getiri potansiyeli olan bir fon diye düşünüyorum. Tabi benim getiri beklentim ile sizin getiri beklentiniz uymayabilir. Yatırım yaparken kendinizi tanımanızı ve ona göre yatırım yapmanızı tavsiye ederim.
Benim portföyüme de buradan ulaşabilirsiniz.
BIH - A1 PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %28,930293
- Son 3 Ay Getirisi: %60,979741
- Son 6 Ay Getirisi: %
- Son 1 Yıl Getirisi: %
İçindeki bazı varlıklar:
- Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LMKDC)
- Derlüks Yatırım Holding A.Ş. (DERHL)
- Loras Holding A.Ş. (LRSHO)
- Alves Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş (ALVES)
- Baydöner Restoranları A.Ş. (BYDNR)
- Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKBNK)
BIH - A1 PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) YORUMU
Henüz yeni bir fon olmasına rağmen ve borsanın düşmesine rağmen oldukça iyi bir getiri sağlamış. Yatırımcı sayısı çok az. 263 yatırıımcısı var. Kısa vadede böyle getiriler çok iyi ancak bir de uzun vadede ne yapacağına bakmak lazım. Yatırımcısına bol kazançlar..
KHA - A1 PORTFÖY İKİNCİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %20,928506
- Son 3 Ay Getirisi: %
- Son 6 Ay Getirisi: %
- Son 1 Yıl Getirisi: %
İçindeki bazı varlıklar:
- Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LMKDC)
- Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EKGYO)
- Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. (YKBNK)
- Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ASELS)
- Şekerbank T.A.Ş. (SKBNK)
- Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (EREGL)
- Koç Holding A.Ş. (KCHOL)
KHA - A1 PORTFÖY İKİNCİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) YORUMU
Bu fonun da yeni bir fon olması ayrıca borsanın düşüşte olduğu hafta son bir ayda %20 gibi iyi bir getiri sağlaması oldukça iyi. Ancak dediğim gibi kısa vade bakmamak lazım. Uzun vadede nasıl olur diye bakmak lazım. Yeni fon olduğu için pek bir şey söyleyemiyorum.
GMC - TEB PORTFÖY GÜMÜŞ FON SEPETİ FONU
- Son 1 Ay Getirisi: %17,544738
- Son 3 Ay Getirisi: %14,110482
- Son 6 Ay Getirisi: %29,575680
- Son 1 Yıl Getirisi: %88,258776
İçindeki bazı varlıklar:
6 mart tarihindeki portföy dağılım raporuna baktığımda, içinde yerli ve yabancı gümüşe endeksli yatırım fonu var.
GMC - TEB PORTFÖY GÜMÜŞ FON SEPETİ FONU YORUMU
Eğer para biriktirmek istiyorsanız ve sağlam bir varlık arıyorsanız bence gümüşe endeksli para biriktirmek çok iyi bir fikir. Ancak öyle 1 ay 2 ay değil uzun vadeli olarak bakmak lazım. Son bir yılda dolar nerdeyse %70 getiri sağlarken bu fon %88 getiri sağlamış. Oldukça iyi.
GUM - AK PORTFÖY GÜMÜŞ FON SEPETI FONU
- Son 1 Ay Getirisi: %17,101018
- Son 3 Ay Getirisi: %13,400690
- Son 6 Ay Getirisi: %29,075830
- Son 1 Yıl Getirisi: %86,173790
İçindeki bazı varlıklar:
Bu fonda da gümüşe endeksli yerli ve yabancı yatırım fonları var. Portföy dağılım raporuna baktığımda %12,35 değerli maden var.
GUM - AK PORTFÖY GÜMÜŞ FON SEPETI FONU YORUMU
Hemen hemen yukarıdaki fon ile aynı getiriyi sağlamış bir fon. Uzun vadeli birikimler için tercih edilebilir bir fon diye düşünüyorum.
OJK - QNB FİNANS PORTFÖY ALTIN FONU
- Son 1 Ay Getirisi: %16,972263
- Son 3 Ay Getirisi: %22,716802
- Son 6 Ay Getirisi: %38,577370
- Son 1 Yıl Getirisi: %93,878325
İçindeki bazı varlıklar:
- DEVLET TAHVİLİ (12,24)
- KIYMETLİ MADEN (%51,52)
- %7 küsur oranında da hisse senedi vs var. Hatta içinde mavi hissesi falan da var. Fon yönetimi bu tarz bir portföy oluşturmuş.
OJK - QNB FİNANS PORTFÖY ALTIN FONU YORUMU
Şubat dağılım raporuna baktığımda hiç fena olmayan bir getirisi var. Gümüş fonlarına ne yorumda bulunduysam altın fonları da aynı şekilde. Birikim yapılacak fonlar. Uzun vadeli düşünülecek fonlar.
Genel yorum:
Genel bir yorum yapacak olursam bu hafta altın ve gümüş fonları yükselişte. A1 portföy yönetimi de başarılı bir fon yönetimi yaparak altından ve gümüşten öne geçmiş durumda. Bakalım ilerleyen zamanda nasıl oranlar olacak?
Ben her zaman kazananlardan değil de kaybedenlerden fon seçmenizi öneriyorum çünkü örnek vermem gerekirse burada gümüş fonları ve altın fonları eksideydi.
Eğer aldığınız ürüne güveniyorsanız mutlaka gelecekte kazandıracaktır. Kazandırmış ürünlerden almaya gerek var mı? Bence yok.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.