Selam herkese. Bugün Koç Holdingin yatırım fonu olan '‘YAPI KREDİ PORTFÖY KOÇ HOLDİNG İŞTİRAK VE HİSSE SENEDİ FONU(HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)’' incelemesini yapacağım. Tefas üzerinden siz de incelemede bulunabilirsiniz ben kendi yorumumu yapacağım. Bu fonun zaten yatırımcı sayısı oldukça yüksek. Diğer fonlara göre. Bilenler biliyor ancak ben sadece kendi yorumumu yapacağım.
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL):9,891380
- Günlük Getiri (%): %1,3043
- Pay (Adet): 1.040.709.644
- Fon Toplam Değer (TL): 10.294.055.072,55
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 28 / 108
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 63.029
- Pazar Payı: %11,53
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %-2,828103
- Son 3 Ay Getirisi: %-2,226271
- Son 6 Ay Getirisi: %52,791367
- Son 1 Yıl Getirisi: %75,999194
Fon varlık dağılımı
- Hisse senedi
- Vadeli işlemler nakit teminatları
- Yatırım fonları katılma payları
- Takasbank para piyasası
- Özel sektör tahvili
- Finansman bonosu
YAPI KREDİ PORTFÖY KOÇ HOLDİNG İŞTİRAK VE HİSSE SENEDİ FONU YORUM:
Koç Holdingi bilmeyen yoktur herhalde. Bu yüzden yatırımcı sayısı oldukça yüksek bir fon. Ben herkesten farklı bir bakış açısı getirmek istiyorum. Zenginliğin en yüksek mertebesi sizce nedir? Çok paran olması mı? Çok evin, araban olması mı? Bence zenginliğin en yüksek mertebesi koleksiyon yapmaktır. Eğer yolunuz düşerse bir gün İstanbul’daki Koç müzesine gitmenizi tavsiye ederim. Koçların ne kadar zengin olduğunu görebilirsiniz. Sıra sıra dizilen bir sürü klasik arabayı görünce zenginlik budur dedim yani. Bunların dışında Koç Holdingi övmeye gerek yok herhalde.
Ayrıca fonda şöyle bir avantaj var. Bir yılda ucuz kalmış. Yani şöyle düşünün. Diyelim ki markete gittiniz zeytinyağı fiyatları yarı yarıya düşmüş. Bir tane alacağınıza iki tane almaz mısınız? Neden hisse senetleri düşünce battık bittik deniyor ki? Eğer portföyünüzde çeşit olsun istiyorsanız veya mal ucuzken alınır diyorsanız. Düşünebilirsiniz. Bakın gidin bütün paranızla bu fonu alın demiyorum ancak portföy çeşitlendirmek isterseniz bu hisse senedi fonu alınabilir bence.
Ucuzken al pahalıyken sat demek istemiyorum ancak ortak olmak isterseniz bu fonu alabilirsiniz. Ben şimdilik almayı düşünmüyorum. Çünkü zaten aldığım bir hisse senedi fonum var. Benim portföyüme bakmak isterseniz de buraya bakabilirsiniz.
Ayrıca fon son 3 ve 5 yılda altını ve doları geçmiş. Yatırımcısına hayırlı olsun diyelim. Herkese bol kazançlar.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.