Selamlar. Bugün resmi gazetede yayınlanan aile ve gençlik fonu kurulumu hakkında bilgilendirme yapayım dedim. Detaylı resmi gazete linki.
Bu arada geçtiğimiz günlerde bir tweet gördüm. Faizsiz evlilik kredisi için e-devlet benzeri sahte siteler oluşturuyorlar. Başvuru için de para istiyorlar. Sahte sitelere dikkat edelim. Paranızı kaptırmayın. Para yatırmanız gerekse bile site linkine dikkat edin. Kontrol edin.
Resmi Gazete’de belirtilen bu fon, yeni evlenecek gençlere 2 yıl boyunca geri ödemesiz olarak verilecek. 150 bin liralık kredi imkanı sunulacak. Yapılacak olan uygulama 6 Şubat depremi sonrasında etkilenen şehirlerde başlayacak ve Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.
Aile ve Gençlik Fonu’nun temel amacı, aile müessesesini güçlendirmek, gençlerin sosyal risklere karşı korunmasını sağlamak, gelişimlerini desteklemek ve girişimlerine destek olmak için kaynak oluşturmak. Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından oluşacak ve kararları oy çokluğu ile alınacak.
Başvurular internet üzerinden yapılacak. Ayrıca dediğim gibi sahte sitelere dikkat edin. Resmi linkleri burada ben de paylaşırım.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Aile yapımızı güçlendirmeye ve gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun.” şeklinde mesajını paylaştı.