Selamlar, bu yazımda size el yapımı ürünlerinizi nasıl satacağınızı teorik olarak nasıl yapabilceğinizden bahsedicem.
Kullanacağınız malzemeleri belirleyin
Öncelikle yaptığınız üründe hangi ürünleri ve malzemeleri kullanacağınızı belirlemelisiniz. Ürününüzü satmadan önce kendinize bir liste oluşturun ve bu ürünleri stoklayın.
Tanıtım için sosyal medyayı kullanın
Daha sonra ürünlerinizi satmak için tanıtmanız gerekecek. Bu aralar en popüler sosyal medya uygulaması tiktok. Ürünlerinizin fotoğrafını çekerken aynı zamanda video çekebilirsiniz. Böylece ürünlerinizi geniş bir kitleye anlatmış veya göstermiş olursunuz.
Pazarlama için araştırma yapın
Ve 3. Adımda ürünlerinizi pazarlamanız gerekecek. Bunu yapmak için tiktok gibi sosyal medya platformlarını kullanabilir veya e-ticaret sitelerinde satıcı hesabı oluşturabilirsiniz. Ayrıca bir sürü facebook grubu mevcut. Satış yapabileceğiniz bir sürü kanal var. Ancak benim önerim etsy
Ürünlerin fiyatını belirlerken kar marjını iyi ayarlamanız gerekir. E-Ticaret siteleri çok komisyon kesiyor. Bilginiz olsun.
Ürünün hikayesini anlatın
Eğer el beceriniz varsa ve el yapımı ürünlerinizi beğenenler varsa mutlaka bu işe bir an önce başlayın. Buradaki en önemli konu bir ürün satarken o ürünün hikayesini anlatmak. Ürünün hikayesini anlatırsanız ve ürünü yaparken video çekiyorsanız hangi platforma yüklerseniz yükleyin o video izlenecektir ve o ürün satacaktır.
Bakın size kişisel ve büyük markalardan birini göstermek istiyorum. Kızın adını hatırlamıyorum ancak bulacağım.
Hatırlamıyorum ancak şöyle bir videosu vardı;
5 dk bir araştırmayla buldum. Bakın mesela takı satıyor. Şöyle bir şey yapmış kendine bütün linkleri mevcut: https://linktr.ee/jonnajinton
Yaptığınız işin bir hikayesi olsun..
Yani demek istediğim şu; işinizin bir hikayesi olsun. İlla bir metin yazmanıza gerek yok. O işi nasıl yaptığınızı anlatın yeter. Zaten izleyicilere samimi gelecektir.
Yazımı okuduğunuz için teşekkürler. Daha fazlası için bu konunun altına sorularınızı yazabilirsiniz.