Google ile para kazanabileceğiniz bir çok yöntem mevcut. Ben kendi bildiklerimi ve yaptıklarımı sıraladım. Youtube hariç hepsini denemişliğim var. Az çok demeden ilk defa para kazandığım yer Google Ödüllü Anketler.
1. Google Adsense
Adsense ile ilgili detaylı bir yazı yazarım isteyen olursa ancak kısa kısa değinicem şimdilik. Hatta buradaki her uygulamaya detaylı olarak yazarım. Google AdSense ile nasıl para kazanılır diyorsanız eğer öncelikle belirli bir kitlenizin olması gerekiyor. Yani takipçiniz veya aboneniz vs gibi şeyler yoksa Adsense’ten para kazanmanız pek mümkün değil. Ya da google seo bilmiyorsanız. Neyse öncelikle bir web sitesi açmanız gerekiyor. Web sitesi açtıktan sonra sitenizde artık ne içerik varsa belirli bir sayıya ulaştı. Diyelim ki 10-15 içerik var. Daha sonra Adsense’e başvuru yapıyorsunuz ve sitenize giren kullanıcılara reklamlar gösterilmeye başlıyor. Gösterilen reklamlara kullanıcılar tıklarsa eğer tık başı ücret alıyorsunuz. Tıklama başı maliyetler günden güne hatta saatten saate değişiyor. Benim en fazla gördüğüm tık başı maliyet 50₺ üstüydü. Yurtdışından gelmişti.
2. Admob
Google’ın uygulamaları tanıtmak ve para kazanmak için kullandığı platform olan AdMob uygulama geliştiricilerin uygulamalarını uygulama içi reklamlar aracılığıyla tanıtmalarına, uygulama içi reklamları etkinleştirerek uygulamalarından para kazanmalarına olanak tanır ve Google Analytics aracılığıyla akıllı bilgiler sağlar. Google Play Store’a uygulama yaptınız diyelim. Uygulamayı ücretli yapabilirsiniz veya AdMob ekleyebilirsiniz. AdMob hakkında çok bir bilgim yok fakat Adsense’in uygulamalar için olan versiyonu diyebiliriz.
3.Youtube
Youtube’u bilmeyen yoktur herhalde ancak yine de anlatayım. Çektiğiniz videoları Youtube’a yüklüyorsunuz 1000 abone ve 4000 saat izlenmeye ulaştığınızda para kazanmaya başvuru yapıyorsunuz başvurunuz onaylandıysa para kazanmaya başlayabilirsiniz.
4.Blogger
Yine bir websitesi açar gibi blog yazarak para kazanmak da mümkün ancak bu servis Youtube üzerinden kanal açmak gibi ücretsiz bir servis. Yine Google’ın bir servisi olan blogger kullanıcılara ücretsiz bir şekilde blog açmayı mümkün kılıyor. Yazdıklarınız kullanıcılar tarafından ilgi görürse eğer Adsense reklamları ekleyebiliyorsunuz. Yani illa yazdıklarınız ilgi görmeli mi bilmiyorum fakat blogunuza ziyaretçi geldikçe para kazanıyorsunuz. Aslında bir nevi Adsense üzerinden para kazanıyorsunuz aynı YouTube’ta olduğu gibi.
5. Google Ödüllü Anketler
Google, pazar araştırması yapmak için bu uygulamayı kullanır ve anket başına para öder. 1 dolar ila 0,1 dolar arası değişen ödüller Google Play Store’da kullanılabilir. Ben para çekmedim fakat 15-20₺ biriktirdiğimi hatırlıyorum. Hiç yoktan iyidir.
Buradan Google Ödüllü Anketleri indirebilirsiniz.
Bonus: Yerel Rehberlik
Bu yöntemi yapan var mı bilmiyorum ama bence bu yöntemle çok para kazanılabilir. Google haritalar’ı açıp mekan mekan gezdikçe ve mekanları puanladıkça seviye alıyorsunuz. Benim bi hesabım var mesela ben 5. seviye yerel rehberim. İnsanlar benim görüşlerime ve yorumlarımı merak ediyor. Diyelim ki mekana gittiniz kötü yorum yaptınız. O yorumu gören kullanıcılar o mekana gitmez. Bunun tam tersi de çok iş yapabilir.
Geçenlerde benim bulunduğum şehirde bir mekana gittik yemek yedik vs. Yorum yapar mısınız dedi mekan sahibi. Yaptık bizde tekrar gittik yorumlar işe yaradı mı diye sordum. Yaramaz mı abi diyor. Yani ücreti mukabilinde yorum yapabilirsiniz. Ancak seviyeniz yüksek olması gerekir diye düşünüyorum.
Not: burada yanlış anlaşılma olmasın burada ödemeyi Google’dan almıyorsunuz.
Sonuç olarak en kolay google ödüllü anketler. Kolay paranın miktarı da o kadar oluyor… Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sizin de bildikleriniz varsa bu konu altından tartışabiliriz. Teşekkürler.