Diplomasız bir şekilde yazılımcı olunur mu bunu araştırdım ve ufak da olsa size tavsiyeler vereceğimi düşünüyorum. Her zaman diploma önemli olsa da üniversite bitirmeden diplomasız bir şekilde yazılımcı olmak mümkün.
Diplomasız nasıl iş bulurum?
Öncelikle diplomasız bir şekilde çalışmak istiyorsanız diplomalı olan kişilerin önüne geçmeniz gerekiyor. Yani yazılım dilini en ince ayrıntısına kadar öğrenmeniz gerek. Üniversite mezunları genellikle teoride iyi olur ama uygulamada o kadar iyi olmayabilirler. Siz ikisini de elinizden geldiği şekilde iyi yapmaya çalışın.
Her şeyi öğrenin demiyorum ama işinize lazım olan veya ilgi alanınız olan her alanda bilgi sahibi olmanız sizi daha donanımlı yapacağı için iş görüşmelerinde bir adım önde olursunuz.
Özellikle bir proje üretin demiyorum ama ürettiğiniz bir şey yaptığınız bir uygulama veya web sitesi olursa bu da sizi bir adım öne taşır.
Yarışmalara katılmanız kendinizi öne çıkarmanızı sağlar. Özellikle kodlama yarışmaları yine sizi bir adım öne taşıyacak etkendir.
Sevdiğiniz bir alanda çalışın. Bu yüzden sıkılmayacaksınız ve sürekli araştırma halinde olacaksınız. Kendinizi geliştirdiğinizde iş bulmanız daha kolay olacaktır.
Yalnızca tek bir alana yönelin. Yani hem spora hem kodlamaya hem de müzik kursuna gideyim diye bir şey yok. Yapan varsa ne ala fakat bu çok zor olur. Günün belirli bir zaman dilimini kodlamaya ayırmanız gerekir.
Pratik yapmanızı engelleyen şeyleri ortadan kaldırın. Örneğin sosyal medya, dizi film izleme gibi aktiviteler sizi yavaşlatır.
Vereceğim tavsiyeler şimdilik bunlar. Sizin de bildiğiniz faydalı olmak istediğiniz bir şey varsa yazabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim.