GENEL ŞARTLAR NELERDİR?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak şartları aranıyor. Bu kapsamda T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak gibi hükümler yer alıyor.
HANGİ BÖLÜM MEZUNLARI BAŞVURU YAPABİLİR?
Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
Ayrıca fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak,
Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek gerekiyor.
BAŞVURU SÜRECİ
Adaylar başvurularını internetten yapabileceklerdir. Başvurular elektronik ortamda Kariyer Kapısı üzerinden yapılabilecek. Aşağıdaki başvuru ekranı üzerinden başvurular 17-31 Mayıs 2021 tarihleri arasında olacak.