Yılbaşından bu yana en çok kazandıran 5 yatırım fonunu buraya not almak istedim. Haziran ayına geldik. Bayram öncesi hangi fonlar kazandırdı? Hep beraber inceleyelim. (Serbest fonlar hariç)
BDS - PARDUS PORTFÖY BIST 30 DIŞI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ayda Getirisi: %4,14
- Son 3 Ayda Getirisi: %37,54
- Son 6 Ayda Getirisi: %54,49
- Son 1 Yılda Getirisi: %75,60
Yılbaşından bu yana ise %47,94 kazandırmış.
Diyelim ki bu fona 1 milyonluk yatırım yaptınız 1.479.400 liranız olmuş oldu.
İlginizi çekebilir: Pararix hesaplama - Yüzde hesaplama
RBA - ALBARAKA PORTFÖY BEREKET VAKFI NA DESTEK ALTIN KATILIM FONU
- Son 1 Ayda Getirisi: %3,34
- Son 3 Ayda Getirisi: %25,07
- Son 6 Ayda Getirisi: %40,09
- Son 1 Yılda Getirisi: %79,97
Yılbaşından bu yana ise %43,11 kazandırmış.
HBF - HSBC PORTFÖY ALTIN FONU
- Son 1 Ayda Getirisi: %4,07
- Son 3 Ayda Getirisi: %25,17
- Son 6 Ayda Getirisi: %40,84
- Son 1 Yılda Getirisi: %76,20
Yılbaşından bu yana ise %41,91 kazandırmış.
KZL - KUVEYT TÜRK PORTFÖY ALTIN KATILIM FONU
- Son 1 Ayda Getirisi: %3,31
- Son 3 Ayda Getirisi: %24,65
- Son 6 Ayda Getirisi: %40,36
- Son 1 Yılda Getirisi: %76,03
Yılbaşından bu yana ise %40,97 kazandırmış.
RPG - ROTA PORTFÖY ALTIN FONU
- Son 1 Ayda Getirisi: %4,24
- Son 3 Ayda Getirisi: %24,28
- Son 6 Ayda Getirisi: %37,67
- Son 1 Yılda Getirisi: %71,48
Yılbaşından bu yana ise %40,37 kazandırmış.
Borsanın bu kadar zor durumda olduğu günlerde pardus portföyün fonunun kazandırması bence imkansızı başarmak olmuş. Nasıl olduysa çok enteresan. Geleneksel yatırımlar arasında da en çok kazandıran fonların altın fonları olduğunu görüyoruz. Uzun vadede yine altının kazandıracağını düşünüyorum çünkü dünyadaki belirsizlikler devam ediyor. Hiç bir şey değişmiş durumda değil.
Trumpın seçilmesiyle beraber altında işler daha da hızlandı. Bir de şöyle bir durum var.

Bitcoin de güçlü durmaya devam ediyor. Önümüzdeki 6 ay ne olur bilmiyorum ama altcoinler beklenen performansı vermese de bitcoin bence uzun vadede iyi kazandırmaya devam ediyor.
İlginizi çekebilir: Altcoin rallisi ne zaman başlar?
Ülkemizdeki siyasi belirsizlikler değişmezse veya politika faizinin %10-20 arasına gelmezse borsada bir değişiklik beklemiyorum. Elbette yükselir. Çok düştü ancak iyi kazandıracağını düşünmüyorum. En azından faizin %40′ın altına inmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Garanti gelir varken borsaya kimse yatırım yapmak istemiyor.
Bu arada faizin bu kadar yüksek olduğu dönemde altının gerisinde kalması da çok enteresan bi durum değil mi? Para piyasası fonlarında oldukça fazla para var ancak yine de altının gerisinde.
Her zaman söylerim. Faiz uzun vadede paranızı çöp eder.
Dolar endeksini şuraya not alıyorum: 98,690
Bugünlük söyleyeceklerim bu kadar. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere..
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.