• Ekonomi
  • Tersine yatırım portföyüm - Günlük kazançları

Selamlar, ülkemizdeki siyaset gündemi oldukça yoğun. Ben bu sıkıntıların ekonomik olduğunu düşünüyorum. Yöneticiler ekonomik açıdan sıkıntıya girdikçe muhalefete karşı daha büyük zorluklar çıkartarak karışıklık yaratıyor.

O yüzden devir para kazanma devri değil, para kaybetmeme devri olduğunu düşünüyorum. Şu saatten sonra borsadan para kazanmanın biraz zor olduğunu düşünüyorum. Merkez bankasının önümüzdeki aylarda faiz indirmesi beklenirken gecelik faiz arttırmasından bunu anlayabiliriz bence.

Bildiğiniz gibi, tabii eğer takip eden varsa akince.com'da haftalık olarak portföyümü paylaşıyorum. Yalnızca zarar edenlerden alım yaparak bir miktar portföy oluşturdum. Bu hafta yalnızca bir miktar BTC alsam da, portföyümdeki günlük kazançları açıklamak istiyorum. Kazançtan ziyade kayıp daha fazla tabii.

KYA - KARE PORTFÖY HİSSE SENEDİ FONU(HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) %8 zararda

MAC - MARMARA CAPITAL PORTFÖY HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) %7,49 zararda

TBE - TEB PORTFÖY SAĞLIK VE BİYOTEKNOLOJİ DEĞİŞKEN FON 0,8 artmış

TMG - İŞ PORTFÖY YABANCI HİSSE SENEDİ FONU %3,2 artmış

YAS - YAPI KREDİ PORTFÖY KOÇ HOLDİNG İŞTİRAK VE HİSSE SENEDİ FONU(HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) %6,5 zararda

YHB - YAPI KREDİ PORTFÖY BIST 100 DIŞI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) %8,8 zararda

YHZ - YAPI KREDİ PORTFÖY BIST TEKNOLOJİ AĞIRLIK SINIRLAMALI ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU ( HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) %8,4 zararda

Son 2-3 haftalık kazançlar silindi. Bazı döviz bazlı fonlar yurt dışında zararda olmasına rağmen bizde kar etmiş durumda.

Bu doların artmasından değil Türk Lirasının değer kaybetmesinden dolayı oluyor.

Normalde tersine yatırım portföyünün doğası gereği yalnızca zarar eden şeylerden almak istiyordum fakat bu aralar borsa yatırımı yapmak oldukça mantıksız. Bir gelecek görmek zor. O yüzden biraz beklemek lazım.

Bakalım ilerleyen günlerde nasıl bir borsa bizi bekliyor? Hep birlikte göreceğiz. Bu zararları buraya not etmek istedim.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.