• Ekonomi
  • Son 6 ayda en çok kazandıran yatırım araçları

Selam arkadaşlar, bu yazımızda son 6 ayda en çok ne kazandırmış onu incelemeye çalışacağım.

Kripto paralar ve geleneksel yatırım araçlarını ayırıyorum. Gerçi dolar ve euro gibi kağıt paralar bana göre yatırım değil ancak 6 ay gibi kısa vadede belki yatırım aracı olarak değerlendirilebilir sanki.

• Euro: %3,27
  • Bist100: %4,27
  • Bist30: %6,88
  • Dolar: %7,25
  • Enflasyon: %17,54
  • Gümüş: %23,12
  • Mevduat faizi: %24,8
  • Altın: %24,81
  • Neo Portföy altın fonu: %38,53

Kripto paralarda durum şu şekilde:

• Bitcoin: %73,81
  • Ethereum: %3,22
  • Solana: %15,70
  • Dogecoin: %129,33

7 Eylül günü 3,12 lira olan dogecoin şuan anlık olarak 7,15 lira.

Bu arada az önce stratejik rezerv kurulması haberi geldi. Ancak yeni bitcoin alınmayacakmış.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Fiyatlar anlık olarak değiştiği için bir an önce tartışma konusunu onaylamak istedim. Son 6 ayda neler kazandırdı neler kaybettirdi görmüş olduk.

Merkez bankası bugün faiz indirimi yaptı. Faizin artık cazibesini kaybettiğini, git gide daha da kaybedeceğini söylememe artık gerek yok herhalde.

Ancak şunu unutmamak gerekiyor, dünyanın en yüksek faizini veriyoruz.

Mesela bakın faiz oranı en yüksek ülkeler listesini buraya bırakıyorum.

Bir yandan da dolar dünyada değer kaybediyor, dolar endeksi şuan 104,200.

Önümüzdeki günlerde ABD faiz indirimi yaparsa ki yapacak gibi duruyor daha da düşebilir.

Eğer ABD faiz oranlarını düşürürse piyasada para bollaşır ve kripto paralar gibi riskli varlıkların da değeri artar. Benim görüşüm tabii.

Bu arada merkez bankasının faiz indirim haberi borsa yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Aylardır hisse fonlarımı satmamıştım. Üzerine tersine yatırım portföyüne ekleme yapmıştım.

Tersine yatırım portföyümü haftalık olarak burada paylaşıyorum.

Görüşlerim şimdilik bu şekilde. Bu yazdığım yazının kısa videosunu çekeceğim. İzleyen var ise tartışmalara katılmak ücretsizdir.. Premium üyelik almak isterseniz buraya bakabilirsiniz.