Selam arkadaşlar, bu tartışma konusunda para kazandıracağını düşündüğüm kanal fikirlerimi paylaşacağım. Belki birileri faydalanır.
Kanalımız ingilizce pratik yapma kanalı. Hem de şarkılarla.
Yalnızca ingilizce değil diğer tüm dilleri yapabilirsiniz. Çince, İspanyolca, Almanca, en çok konuşulan veya öğrenilmek istenen dili araştırın ona göre bir pratik kanalı yapın derim. Ben de deneme amaçlı bir kanal açıcam.
İlk olarak chatgpt’ye gidiyorum ve bana ingilizce pratik yapabileceğim bir şarkı yazar mısın? diye komut giriyorum. Hatta bu komutu güzelleştirelim.
Böyle bir komut yazdırdım mesela:
B1 seviyesinde İngilizce pratik yapmanı sağlamak amacıyla, sana basit ve anlaşılır bir şarkı sözü yazacağım. Şarkı sözlerinin içeriği günlük yaşam, dostluk, ve pozitif duygular üzerine olacak. Yazarken basit cümle yapıları ve sık kullanılan kelimeler tercih edilecektir. Hedefim, dil öğrenimini eğlenceli hale getirmek ve yeni kelimeler ile ifadeler öğrenmene katkı sağlamaktır. Şarkı basit bir koro (nakarat) ve birkaç dize içerecek.
- Şarkı sözleri, öğretilen kelimeleri pekiştirecek şekilde yapılandırılacak.
- Metin, akılda kalıcı bir ritme sahip olmalı, böylece şarkıyı kolayca ezberleyebilirsin.
- Genelde neşeli ve olumlu bir gün atmosferi yaratmaya odaklanılacak.
Çıktı Formatı
Yazılan şarkı sözleri şu formatta olmalıdır:
- Koro
- Birinci Dize
- İkinci Dize
- Koro (tekrar)
Örnek
Koro:
There’s a bright sun in the sky,
Let’s laugh and fly high,
Friends all around,
Happy moments we’ve found.
Birinci Dize:
Every day is a new chance,
Come together, let’s dance,
Joy and smiles everywhere,
Spread the love, show we care.
İkinci Dize:
When the rain starts to fall,
We’ll stand together, through it all,
With our dreams shining bright,
We’ll make everything alright.
Notlar
- Şarkının diline uygun basit kelimeler kullanmaya özen göster.
- Öğrenme sürecini desteklemek için tekrar eden yapılar eklemeyi unutma.
Daha sonra chatgpt’den aldığım sözleri suno ai’da şarkı yapıyorum. Bilmeyenler suno ai’dan şarkı nasıl yapılır falan yazıp araştırabilir.
Şöyle bir çıktı da alabiliyorum ama bence bunu editleyip altına farklı diller yazıp çoğaltılabilir. Bu şarkıyı yapmak 5 dakikamı aldı mesela.
Böyle 100-150 tane video yapıp daha sonra kanalı nadasa bırakabilirsiniz 😃
Buraya aklıma gelen fikirleri yazarım. İsterseniz siz de yazabilirsiniz.