Selam arkadaşlar. Direkt olarak konuya giriş yapıyorum.
Son bir ayda en çok ne kazandırdı?
- Dogecoin %21,19 zararda
- Ethereum %0,67 zararda
- Gümüş %0,14 artmış
- Altın %0,76 artmış
- Euro %1,18 artmış
- Dolar %2,02 artmış
- TUFE %2,24 artmış
- Bist30 %2,43 artmış
- Bist100 %2,91 artmış
- Bitcoin %3,07 artmış
- Mac Fonu %3,5 artmış
- Mevduat faizi %4,65 artmış
Kripto paralarda beklenen noel rallisi yaşanmadı gibi. Benim düşüncem Trump göreve geldikten sonra kripto paralardaki yükseliş devam eder.
Dolar endeksi 107,880
Yabancı borsalar ve kripto paralarda durum sanırım stabil devam edecek bu hafta çünkü noel tatili vs var.
Gelelim yerli borsaya ve yerel olaylara.
Geçtiğimiz günlerde asgari ücret açıklandı ve 22104 lira oldu.
Tüm zamanların en yüksek dolar bazlı asgari ücreti olabilir ama herkes çok mutsuz. 630 dolar.
İşçi de mutsuz işveren de mutsuz.
Son bir ayda en çok kazandıranlar arasında mevduat faizi var gördüğünüz gibi. Bugün para piyasası kurulu politika faizini düşürdü. %50′den %47,5 oldu.
Mevduat faizinin artık eskisi gibi kazancı olmayacak. %47,5 yine oldukça yüksek bir faiz. Dünyanın en yüksek faiz veren ülkelerinden birisiyiz.

Arjantin’den bile fazla faiz veriyoruz. Bu faizler bir şekilde ödenecek. Halk olarak biz ödeyeceğiz.
Benim düşüncem kur bir şekilde patlayacak ve faizde olanlar terste kalacak. Kurun patlaması için KKM’nin bitmesi gerekiyor sanırım.
Merkez Bankası, Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasına 2025 yılı içerisinde son verilmesinin planlandığını duyurdu.
Böyle bir haber okudum.
Kur ne zaman patlar? Onu kimse bilmiyor tabii.
Dolar bazlı varlık almak o yüzden mantıklı geliyor.
Ben zararına yatırım yapmaya devam ediyorum tüm süreci de burada paylaşıyorum.
Kripto paraları alım satım yaptığım borsa binance.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.