Selam arkadaşlar. Bugün fed faiz kararı vardı. Fed faizi 25 baz puan indirmesine rağmen dolar endeksi artmış durumda. Bu nasıl oldu derseniz sanırım Powell’ın konuşmasıyla dolar değer kazandı? Yani aklıma başka bişey gelmiyor. Piyasalar alt üst olmuş durumda.
Normalde bir paranın faizi artarsa değer kazanır düşerse değer kaybeder?
Olaya günlük bakarsak yanılabiliriz o yüzden en az bir aylık bakmamız gerekiyor bence. Yani her türlü bakmamız lazım da aylık olarak bakarsak ne olduğunu anlayabiliriz gibi geliyor.
O yüzden aylık olarak bakıyorum.
Son bir ayda en çok ne kazandırdı?
- Dogecoin %1,30 zararda
- Gümüş %1,08 zararda
- Euro %1,01 artmış
- Dolar %1,71 artmış
- Altın %2,15 artmış
- TUFE %2,24 artmış
- Mevduat faizi %4,65 artmış
- Bist30 %5,78 artmış
- Mac fonu %5,91 artmış
- Bist100 %6,56 artmış
- Bitcoin %12,98 artmış
- Ethereum %19,62 artmış
Geçtiğimiz haftalara bakarsak dogecoin en üstten en aşağıya gitti. Çok çıkan çok düşer. Bu böyledir. Bitcoinin de 75-80 bin dolar seviyesine düşeceğini düşünüyorum önümüzdeki günlerde. Belki de aylarda. Tam tarih veremiyorum tabi. Tam tarih versem dünyanın en zengin adamı ben olurum.
Listeye gümüşü de ekledim @Efe19 arkadaşımızın isteği üzerine.
Fed faiz indirdi mi yükseltti mi belli değil?
Sanki yükseltmiş gibi bir ortam oluştu.
Biraz zaman geçsin yorumlarımı tekrar yazacağım. En azından cuma günü veya belki pazar.
Herkese bol kazançlı günler dilerim.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.