Acaba altcoin boğası mı geliyor dedirten bir yükseliş gerçekteştiren ripple son bir ayda %403 civarı bir artışla en çok artan kripto paralardan birisi oldu.
Son bir ayda %403 artış olan herhangi bir yatırım aracına yatırım yapmam diye düşünüyorum ancak ripple ile ilgili görüşlerim var.
Bitcoin eski rekorunu kırarak 100 bin dolara kadar yaklaştı.
Eğer ripple da bitcoin gibi eski rekorunu kırarsa 4-5 dolara çıkacağını düşünüyorum.
Daha ileri gidersek..
Ripple diyelim ki çok konuşulmaya başlandı ve 1 trilyon dolar değere ulaştı. 1 trilyon dolar değere ulaşması elbette çok zor ama diyelim ki ulaştı. Hedef fiyat 17,5 dolar civarı olabilir.
Toplam arz dolaşıma girerse ve piyasa değeri 2 trilyon dolar olursa XRP’nin fiyatı 20 dolar olur.
Ripple merkezi olmayan dijital para birimi ve ödeme protokolü olarak hayatımıza girdi. Eğer gerçekten kullanıma girerse ve bu kadar değerlere ulaşırsa fiyatı 20 doları da geçebilir. Ancak bu çok zor. Bu sadece benim düşüncelerim. Ripple’ın amaçlarından biri bankalar arası ödemeleri hızlandırmak ve maliyetini düşürmek için kullanılmaktadır.
Kripto paraların rezerv para olmadan önce dolaşıma girmesi gerekiyor ki bu çok zor gözüküyor. Her ülke kendi kripto parasını mı çıkaracak? Yoksa mevcut kripto para şirketleriyle mi anlaşacak? Bilmiyoruz.
Bu arada 4-5 dolar yakın gelecekte, 17-20 dolar ise uzak gelecekte olabilecek fiyat. Yakın gelecek ile uzak geleceği kesinlikle bilemeyiz.
Ben sadece olası senaryoları yazdım.
Bir de bu işin diğer tarafı var. Ripple yatırımcıları bilir yıllarca süren davalar yüzünden ripple asıl değerinin çok altında kaldı ve yatırımcısına para kaybettirdi.
Böyle risklerin de olduğunu bilmek gerekiyor.
Umarım faydalı bir analiz olmuştur. Bildiklerimi ve gördüklerimi yazdım. Bir sonraki kripto para hangisi olsun?
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.