Ethereum yatırımı yapmak için doğru zaman mı? Ekonomik belirsizliğin olduğu bu günlerde şöyle bir analiz yazısı yazmak istedim. Öncelikle dünya piyasalarındaki resesyon endişelerinin yerini yavaş yavaş sanırım geride bırakıyor ama yine de tedbiri elden bırakmamak gerek. Bu piyasaya cumburlop dalmak yerine önce bir ayağını daha sonra bir ayağını sokmak gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü kripto para piyasası bambaşkadır. Bir bakmışsın yusuf kuyuda zordadır bir bakmışsın yusuf mısıra sultandır…
Ethereum benzersiz genişleyen kullanım alanları nedeniyle öne çıkan bir kripto paradır. Bu yazımda Ethereum hakkında bildiklerimi sallıcam işte. Pek okuyan olacağını düşünmediğim için sallıyorum abi. Şaka bi yana ethereumun mevcut performansını, değerini nelerin arttırabileceğini ve şu anda akıllıca bir yatırım mı? Onu tartışacağız. Bu arada ben %15′imi alır çıkarım. Trade manyağı oldum 😃
Bitcoin vs Ethereum
Seçimlerden sonra kripto para piyasasında sanırım bir şeyler olmaya başladı. Hem BTC hem ETH artışa geçti. Genellikle dijital altın olarak görülen Bitcoin daha fazla yükseldi. ETH ise beklenen artışı yakalayamadı ancak daha önümüzde bence biraz daha yol var. Ayrıca Ethereum’un fiyatının, çeşitli sektörlerdeki daha geniş uygulaması ve devam eden gelişmeler nedeniyle Bitcoin’den daha değişken olduğunu belirtmek çok önemlidir.
ETH Yatırımı
Blockchain teknolojisi benimsendikçe ETH’nin değerinin daha fazla artacağını düşünüyorum. Çok fazla potansiyeli var. Ancak rakiplerini de unutmamak gerekiyor. SOL ve ADA benzer işlevler ile son zamanlarda öne çıkmaya başladı. Özellikle araştırmalarıma göre SOL.
Ayrıca devletlerin vergilendirmeleri vs. nasıl olacak? Tam olarak bilen veya bahseden var mı? Ondan da haberim yok. Piyasanın oynaklığından bahsetmiyorum zaten.
Uzun vade Ethereum yatırımı
Valla ben yatırım matırım yapmıyorum. Kar alırsam gider altın alırım. Bu kadar da net konuşuyorum. Kripto paralarda uzun vade yatırım ne abi? Alıcan satıcan işte. Siz microstrategy falan mısınız yoksa? Haberimiz yok mu?
Neyse görüşlerim bunlar. Çok fazla araştırma yapmadım. Sorunuz varsa sorabilirsiniz. Merak ettiklerinizi tartışalım. Asla yatırım önerisi değil.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Bu tweetimi de şuraya sıkıştırayım.