Selam arkadaşlar. Bugün yine son 30 günde en çok kaybettiren 5 tane fon hakkında kısa yorumlar yapacağım. Serbest fonlar hariçtir.
AOY - AK PORTFÖY ALTERNATİF ENERJİ YABANCI HİSSE SENEDİ FONU
- Son 1 Ay Getirisi: %-14,119786
- Son 3 Ay Getirisi: %-11,597520
- Son 6 Ay Getirisi: %-11,525377
- Son 1 Yıl Getirisi: %1,551761
Bence Trump’ın kazanmasıyla beraber bu fon umutsuz vaka arkadaşlar. Çünkü Trump destekçileri temiz enerjiden yana değil. Daha çok fosil yakıt zenginleri diye biliyorum. He zaten alternatif enerjiye ihtiyaç olacaktır ancak illa alternatif enerji yatırımı yapmak istiyorsanız bence gümüş yatırımı daha mantıklı. Zaten alternatif enerji yükselişe geçtiğinde gümüşün de yükselişe geçeceğini düşünüyorum.
YZH - TEB PORTFÖY BIST BANKA ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN)
- Son 1 Ay Getirisi: %-9,919344
- Son 3 Ay Getirisi: %-13,230292
- Son 6 Ay Getirisi: %-14,344712
- Son 1 Yıl Getirisi: %51,787187
Cuma günü kapanışa bakarsanız bu fon %2 civarı artışla kapatmış. Bugün gün içerisinde görürsünüz. Borsamızın düşüş trendinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer borsamız yükselirse ilk olarak banka ve holdingler değer kazanacaktır. Ancak ne kadar değer kazanır bilemiyoruz tabi. Ben genel konuşuyorum. Ayrıca yıllığa baktığımızda bist 100 %13 civarında kazandırırken bu fon %51 kazandırmış. Bence gayet iyi.
TAU - İŞ PORTFÖY BIST BANKA ENDEKSİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-9,574137
- Son 3 Ay Getirisi: %-12,5564
- Son 6 Ay Getirisi: %-13,292226
- Son 1 Yıl Getirisi: %55,147095
Yine bir bankacılık fonu. Aşağı yukarı baktığımızda aynı şeyler bu fon için de geçerli ancak bu fon cuma günü kapanışta bir günde %5′e yakın bir getiri sağlamış. Kaynak.
ADP - AK PORTFÖY BIST BANKA ENDEKSİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-9,349491
- Son 3 Ay Getirisi: %-12,520461
- Son 6 Ay Getirisi: %-13,445029
- Son 1 Yıl Getirisi: %52,231545
Yine bir bankacılık fonu. İçerisine bakarsanız hemen hemen hepsinde aynı banka hisseleri vardır diye düşünüyorum. Oranları farklı yalnızca.
NZH - NEO PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON
- Son 1 Ay Getirisi: %-8,307947
- Son 3 Ay Getirisi: %-14,082141
- Son 6 Ay Getirisi: %-14,924140
- Son 1 Yıl Getirisi: %2,191332
Bir değişken fon. Portföyüne her şeyden alabilecek bir fonun fon yönetiminden şüphe ederim. Benim anlamadığım gidersin para piyasası fonu alırsın en kötü. Para kaybetmezsin yani. Neden bu ısrar anlamıyorum? Bu değişken fonu portföyüme asla sokmam. Değişken fonun amacı zaten her şeyden alabilmek değil mi? O zaman sürekli kazandırması gerek. En kötü faiz kadar kazandırırsın olur biter yani. Hadi onu da alamadın altın al?
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.