Selam arkadaşlar. Bugün son 30 günde en çok kaybeden yatırım fonları hakkında fikirlerimi söylemek istiyorum. O yüzden bu tartışma konusunu açtım. Eğer sizin de fikriniz var ise tartışmalara katılabilirsiniz. En çok kaybeden 5 yatırım fonu hakkında fikrimi söylemek istiyorum. Serbest fonlar hariçtir.
- NZH - NEO PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON
- NHY - NEO PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- YZH - TEB PORTFÖY BIST BANKA ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN)
- TAU - İŞ PORTFÖY BIST BANKA ENDEKSİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- NRC - NEO PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
NZH - NEO PORTFÖY İKİNCİ DEĞİŞKEN FON
- Son 1 Ay Getirisi: %-18,233889
- Son 3 Ay Getirisi: %-16,064144
- Son 6 Ay Getirisi: %-9,165343
- Son 1 Yıl Getirisi: %7,890697
Değişken bir fon içerisine altın da alır gümüş de alır tahvil de alabilir. Benim anlamadığım değişken fonun içerisine ısrarla neden düşen şeylerden tutması? En kötü mevduat yatırımı yapabilirdi yani diye düşünüyorum.
NHY - NEO PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-18,156489
- Son 3 Ay Getirisi: %-26,335519
- Son 6 Ay Getirisi: %-16,029959
- Son 1 Yıl Getirisi: %14,423929
Borsanın son bir yıl getirisine bakıyorum %19 civarı. Bu fonun son bir yıl getirisi ise 14 civarı. Yukarıdaki portföyün hisse senedi fonu. Hisse senedi fonu olduğu için herhangi bir sözüm yok. Çünkü borsa düşüşte. İlerleyen zamanda borsa artınca bu fon da artar diye düşünüyorum.
YZH - TEB PORTFÖY BIST BANKA ENDEKSİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN)
- Son 1 Ay Getirisi: %-17,598766
- Son 3 Ay Getirisi: %-21,086746
- Son 6 Ay Getirisi: %-7,827660
- Son 1 Yıl Getirisi: %48,053908
Eğer bankaların gelecekte çok kazandıracağına inanıyorsanız bu fona yatırım yapabilirsiniz. Şöyle bir söz var çok duyuyorum. Borsa yükselecekse ilk olarak bankalar ve holdingler yükselir diye. Hazır ucuzken almak mantıklı olabilir. Yalnızca fikirlerimi söylüyorum benim yatırım yaptığım bir fon değil.
TAU - İŞ PORTFÖY BIST BANKA ENDEKSİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
- Son 1 Ay Getirisi: %-17,158153
- Son 3 Ay Getirisi: %-20,477086
- Son 6 Ay Getirisi: %-6,872819
- Son 1 Yıl Getirisi: %51,408889
Neredeyse bütün bankacılık fonları için dediğim şeyler aynı olabilir. Bu da bir bankacılık fonu. Yine ucuz kalmış.
NRC - NEO PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
- Son 1 Ay Getirisi: %-17,088307
- Son 3 Ay Getirisi: %-23,070179
- Son 6 Ay Getirisi: %-13,280418
- Son 1 Yıl Getirisi: %14,209617
Yine bir değişken fon. Değişken fonların mantığı her dönem kazandıran fon olması lazım diye düşünüyorum. Ama %1 ama %20. En kötü dediğim gibi mevduata geçersin parayı bir süre korursun çünkü değişken bir fon. Bu kadar zararın bir anlamı yok gibi.
Sizin fikirleriniz ne? Hangisine yatırım yaparsınız? Tartışmalara katılabilirsiniz..
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.