Selamlar. Bugün bir değişken fonu inceleyeceğiz. Fonumuzun avantajlarından birisi değişken fon olduğu için 1 yıl tutulduğunda vergiden muaf oluyor.
NRC - NEO PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 9,010831
- Günlük Getiri (%): %-1,3231
- Pay (Adet): 80.402.208
- Fon Toplam Değer (TL): 724.490.718,99
- Kategorisi: Değişken Fon
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 77 / 135
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 13.221
- Pazar Payı: %1,27
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %-6,163920
- Son 3 Ay Getirisi: %-11,224529
- Son 6 Ay Getirisi: %11,677751
- Son 1 Yıl Getirisi: %40,189928
Fon varlık dağılımı:
- Hisse senedi
- Mevduat (TL)
- Vadeli işlemler nakit teminatları
- Yatırım fonları katılma payları
İçindeki varlıklar:
Son portföy dağılım raporuna buradan ulaşabilirsiniz.
NRC Fon Yorumu:
Fonumuz bir değişken fon olduğu için içerisine hem yerli hem yabancı varlık alabilir diye biliyorum. Benim anlamadığım mesela bu fon içerisine her şey alabilir diye biliyorum. Örnek olarak bu zamanlarda altın tutabilir ancak fon yönetimi mevduata yatırım yapmış.
%50′den fazla hisse senedi tuttuğu için de borsa tarafında zararda. Son bir ayda ve son üç ayda zararda. Ancak buna rağmen 1 yılda %40 civarı kazandırmış durumda.
Sanırım portföy yönetimin nakitte beklemesinin nedeni daha çok alım fırsatı olacağı yönünde.
Başka bir açıklaması var mı bilmiyorum?
Fonun risk oranı 7. Yüksek riskli bir fon. Portföyünüze eklerseniz bilginiz olsun.
Uzun zamandır fon incelemesi yapmıyordum bu fonu da son bir ayda en çok düşenler arasında gördüm. İncelemek istedim. Yani buraya not almak istedim.
Bakalım ilerleyen zamanda nasıl olacak merak ediyorum.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.