Selam arkadaşlar. Bu güne kadar bu internet sitesinde bir sürü iş fikirlerinden bahsettim. Geçtiğimiz günlerde neden bu işi yaptığımı açıklayan bir video paylaştım. Özet geç diyenler için buradan izleyebilirsiniz. İzlerseniz de abone olursanız sevinirim.
Amacım hem çevreyi temiz tutmak, hem de para kazanmak. Ne kadar kazandığımı da buradan detaylı olarak paylaşırım zaten.
Hurdacılık para kazandırır mı?
Bu videoları paylaştığımda bazı yorumlar geldi. Vah vah durumlar o kadar kötü tarzı. Sorun değil. Bence hurdacılık hem geri dönüşüme katkı sağlayan bir meslek hem de ülke ekonomisine bir şeyler kazandıracak bir meslek.
Kazancını küçümsemeyin. Hurda elektronikler gerçekten çok kıymetli. Eğer elinizdeki hurdaları satmak isterseniz bir süre sonra alım yapacağım. Bunu da buradan belirteyim. Açık konuşayım bana aylık 3-5 bin lira bile kazandırsa ben yapmaya devam edeceğim. Para kazandırır mı? Kazandırmaz mı? Orasına hep birlikte karar verebiliriz diye düşünüyorum.
Örneğin bir ton hurda günümüzde 10-12 bin lira civarında ediyor. Hurda demir fiyatlarından bahsediyorum. Bazı sitelerde 24 bin lira falan yazıyor ancak ben en kötüsünü söylüyorum.
Bugün mesela gidip tekele '‘depozitolu şişeleri alıyor musun?’' diye sordum. Günde 50-60 şişe toplasam bile kar olabilir. Neden bunu söylüyorum çünkü küçük gördüğün 50-100 lira paralar ne olacağını bilemediğin şekilde büyüyecek. Bileşik getirinin gücü bambaşka bir şey.
Bileşik getiriyi de şöyle anlatayım. Mesela bir ağaç ektin bir ayva verdi. İki ağaç ektin iki ayva verdi. Daha sonraki yıllarda ağaçlar 2 ayva verdi etti 4 ayva. Sonraki yıl 5 ayva verdi etti 10 ayva. Böyle böyle hurda toplayarak ayva bahçesine sahip olabilecek miyim? Hep beraber göreceğiz.
Ben hurdadan kazandığım paralar ile yatırım yapmayı düşünüyorum her zamanki gibi. %50 altın %50 fon şeklinde düşünüyorum şimdilik. İlerleyen zamanda sepet değişebilir. Kesin bir şey yok.
Bakalım, sormak istediğiniz varsa tartışmalara katılabilirsiniz. Bildiklerimi buraya not almaya devam edeceğim. Aynı zamanda akince.com'da hangi fonları aldığımı görebilirsiniz.