Herkese selamlar. Bugün yine çok merak edilen bir fonu inceleyeceğim. Borsamız bu aralar çok fazla iç açıcı olmasa da ben bunun çok güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu hisse yoğun fonunu da mutlaka incelemeliyiz diye düşünüyorum.
Ayrıca hisse senedi yoğun fonlarda hala %0 vergi var. Bu zamanları tekrar belki bulamayabiliriz. Yani hem indirimli fiyat, hem de vergi yok. Daha ne?
TI2 - İŞ PORTFÖY HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 951,627428
- Günlük Getiri (%): %0,9720
- Pay (Adet): 7.455.731
- Fon Toplam Değer (TL): 7.095.077.914,6
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 7 / 124
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 44.516
- Pazar Payı: %4,07
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %-10,213509
- Son 3 Ay Getirisi: %-1,936615
- Son 6 Ay Getirisi: %32,053527
- Son 1 Yıl Getirisi: %72,321159
Fon varlık dağılımı:
- Hisse senedi
- Vadeli işlemler nakit teminatları
- Ters-repo
İçindeki varlıklar:
- Türkiye İş Bankası A.Ş. (ISCTR)
- Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. (BIMAS)
- Mavi Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MAVI)
- Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL)
- Tav Havalimanları Holding A.Ş. (TAVHL)
İçerisindeki tüm varlıklara buradan ulaşabilirsiniz. Son portföy dağılım raporu.
TI2 Fon Yorumu:
Fon çok eski bir fon olduğundan fiyatı arkadaşlarımıza yüksek gelebilir. Acaba yatırım fonlarında bölünme olabilir mi? Sorusunu tekrar aklıma getirdi bu. Hisse senedi gibi yani. Fonun satışına 1989 tarihinde başlanmış çünkü. O zamandan beri acaba ne kadar kazandırdı?
Fonun karşılaştırma endeksi bist100. Geçtiğimiz yıllarda son bir yılda, üç yılda ve beş yılda bist100 endeksinin hep önünde olan bir fon.
Yatırımcılarını üzmemiş. İçerisinde o kadar çok hisse var ki bu arada şaşırdım. Bazı ekonomistler portföyde 3 hisse olmalı 5 hisse olmalı falan diyorlar mesela. Bu fonu görseler ne derler merak ettim.
Bu arada ben yüzde dağılımı olarak en çok olanları yazdım.
Şuan fon son bir ayda zararda. 3 ayda da zararda. Mal ucuzken alınır diyenler için bir nimettir. Bu yazdıklarımı ilerde okuyanlar tüh keşke alsaydım diyecektir. Artarken değil düşerken almak daha mantıklıdır her zaman.
Benim düşünce tarzım bu.
Benim portföyümü incelemek isterseniz buradaki konuya bakabilirsiniz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.