Ekonomiye meraklı birisi olarak üzülerek söylüyorum ki şirket sistemi ve fon sistemini düşünemedim Çünkü şirketin temettü dağıtıp Ayrıyetten ürün üretip satması falan lazım işçi giderleri falan vergi gibi konuları birleştirip şirketin büyüklüğüne göre üretim yapması falan Çok karmaşık konular şirketler olmayınca şirketlere bağlı fon sistemi de olmadı O yüzden basit bir fon sistemi kurdum
Şimdi şöyle para birimleri sisteminde anlatığım gibi para birimleri olunca değerini koruması ve stabil seyretmesi zor bir işlem oyüzden onları güçlendirecek bir sistem fon sistemi şimdi Örneğin iki para birimi seçiyorsun ve 2 para biriminden de 0.50 0.50 alıyorsun bunları birleştirip bir tam para yapıyorsun ve bu bir Para Fonu oluyor bu Para Fonu üstünden faiz verip para fonunun değerini koruyorsun faizleri ödemek için de para basıyorsun ama para basmak maliyetli olduğu için kafana göre para basamıyorsun O yüzden de fonlar güvenli Liman oluyor ve para biriminin yukarı ve aşağı gideceğini anlayabiliyorsun 2 paranın ortalaması 250 lira ise ve 230 lira o zaman fon yukarı doğru gider Çünkü basılmayacağı için İnsanlar fon alır ve piyasada kalmayacağı için fonun değeri yükselir Bunu daha fazla para birimi ile de yapabiliriz fonu kurarken fonun%85′i bu para birimi%15′i bu para birimi %5′i bu para birimi Gibi Gibi ve bu parayı basmak maliyetli olacağı için faizleri çok fazla yukarı doğru yükseltemeyecekler asıl değeri para birimleri üstünden gidecek ve bu parayı basarken piyasadan para birimleri çekildiği için para birimleri değer kazanacak yani fon Güven getirecek Eğer faiz giderlerini fon Merkez Bankası ödeyemezse onda ne kadar varlık tutulduğuna göre iflas da edebilir mesela iki kullanıcı 5.000 tokenlik fon aldı toplam 10.000 token var Merkez Bankası’nın 8000 token borcu var bir kullanıcı en fazla 2.000 token çekebilir 2000 token çektiği anda borç ve varlık eşitlenmiş oluyor ve fonun değeri 0 oluyor ve İflas ediyor Merkez Bankası’nın borcunun üstüne de faiz geliyor ve faiz gelirleri ve batan fonların geliri pararix token’e çevrilip piyasadan siliniyor
Ve geldik en sevdiğim kısma vergi daha önce dediğim gibi faiz gelirlerinin yüzde 10′u ve fon alım satımlarının yüzde 1.50’si vergilendirilip pararix token’e çevrilip piyasadan silinerek tokenin değerinin korunmasına yardımcı oluyor