Selamlar, bugün en çok merak edilen fonlardan birisini inceleyeceğim. Hazır borsa düşmüşken alım fırsatı olduğunu düşünüyorum ancak hisse yoğun fonların hepsinde bir ucuzluk var.
IIH - İSTANBUL PORTFÖY ÜÇÜNCÜ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 24,048623
- Günlük Getiri (%): %0,0914
- Pay (Adet): 286.906.354
- Fon Toplam Değer (TL): 6.899.702.846,82
- Kategorisi: Hisse Senedi Yoğun
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 5 / 124
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 65.661
- Pazar Payı: %3,98
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %-8,402093
- Son 3 Ay Getirisi: %-0,301397
- Son 6 Ay Getirisi: %35,204629
- Son 1 Yıl Getirisi: %74,774954
Fon varlık dağılımı:
- Hisse senedi
- Takasbank para piyasası
- Yatırım fonları katılma payları
İçindeki varlıklar:
Son portföy dağılım raporunu buradan inceleyebilirsiniz.
IIH Fon Yorumu:
Fon son bir yılda doları, altını, enflasyonu(tüik) geçmiş durumda. Son 1-3 ay arası borsa iyi durumda değil gördüğünüz gibi. Ben bu durumu klasik olacak ama alım fırsatı olarak görüyorum. Belki daha fazla düşebilir evet ama kademeli bir şekilde alım yapmaya devam edeceğim. Yani elimdeki hisse yoğun fonlardan. Bende bu fon yok yanlış anlaşılma olmasın.
Baktığınız zaman 3 yıl içerisinde en çok kazandıran fonlardan birisi. Gayet başarılı olduğunun kanıtı. İlerleyen zamanda böyle mi olur? Kesin değil tabii.
Fon hakkında çok fazla söyleyebileceğim bir şey yok. Klasik düştüğü zaman alım fırsatı olduğunu düşünüyorum.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.