Bugün bana çok sorulan ALC fonunu inceleyeceğiz. Temettü seven arkadaşlar genelde bu ve bunun gibi fonları tercih edebiliyor.
Benim ise temettü beklentim olmadığı için bu fondan portföyüme hiç ekleme yapmadım.
ALC - AK PORTFÖY KAR PAYI ÖDEYEN ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 0,211628
- Günlük Getiri (%): %-0,7774
- Pay (Adet): 6.747.347.659
- Fon Toplam Değer (TL): 1.427.928.806,16
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 39 / 124
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 37.343
- Pazar Payı: %0,8
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %-10,860445
- Son 3 Ay Getirisi: %-1,897358
- Son 6 Ay Getirisi: %23,951152
- Son 1 Yıl Getirisi: %52,676536
Fon varlık dağılımı:
- Hisse senedi
- Mevduat (TL)
- Takasbank para piyasası
- Devlet tahvili
- Borsa yatırım fonları katılma payları
- Vadeli işlemler nakit teminatları
İçindeki varlıklar:
Son portföy dağılım raporuna buradan ulaşabilirsiniz.
ACL Fon Yorumu:
Şöyle bir bakıldığında içerisinde beğenmediğim şirket yok ancak ben genel olarak temettü işine inanan birisi değilim.
Fazladan 4-5 milyonum vardır ya da fazladan 4-5 milyon biriktirebilmişimdir. Yani bunu şey için söylüyorum.
Her şeyim vardır. İşte çocuklarım rahat yaşayabilecektir. Evim, arabam, yazlığım vs. Her şeyim vardır. Paramı nereye koysam diye düşünüyorumdur. O zaman temettü hisselerine de biraz para ayırabilirim yani. Neden olmasın?
Temettü işi sabır isteyen bir iş. Bakın mesela fon ne kadar zararda. Eğer siz temettüye inanıyorsanız sevinmeniz gerek. Daha ucuza hisse alacaksınız. Böylece maliyetiniz düşecek.
Bence kar payı ödeyen şirketler o parayı hissedarlarına dağıtmak yerine büyümeye harcasalar daha iyi değil mi? Yalnızca kendi fikrimi söylüyorum yanlış anlaşılma olmasın.
Bu fona da bakış açım aynı şekilde. Kar payı ödeyen şirketler fonu. Temettü işine inanıyorsanız buyrun. Ucuz kalmış bir fon. Ancak ben almıyorum merak ediyorsanız.
Yorumum bu şekilde. Başka da söyleyecek bir şeyim yok. Sizin fikriniz neyse tartışmalara katılabilirsiniz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.