Selam arkadaşlar. Aylardır fon inceleme yazısı yazmamış gibi hissediyorum dünkü düşüşten sonra. Ancak tiktok canlı yayınında bana bu fon soruldu ben de kendi bakış açımı değerlendirmek üzere bu inceleme yazısını yazıyorum.
Her zaman söylüyorum. Mal ucuzken alınır diye. Buyurun baştan söyleyeyim. Hazır piyasa düşmüşken ve hisse senedi yoğun fonlarda %0 vergi varken bu fon ucuz bence. Yatırım önerisi değil. Aylıkta%-8,581173 zararda.
Bugün inceleyeceğim fonun kodu FYD - QNB FİNANS PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 8,500618
- Günlük Getiri (%): %-4,1984
- Pay (Adet): 593.171.499
- Fon Toplam Değer (TL): 5.042.324.532,51
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 48 / 124
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 10.782
- Pazar Payı: %2,84
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %-8,581173
- Son 3 Ay Getirisi: %5,652849
- Son 6 Ay Getirisi: %27,262591
- Son 1 Yıl Getirisi: %57,370388
Fon varlık dağılımı:
- Hisse senedi
- Vadeli işlemler nakit teminatları
- Ters-repo
- Takasbank para piyasası
İçindeki varlıklar:
Fonun portföy dağılım raporuna buradan ulaşabilirsiniz.
FYD Fon Yorumu:
Geçtiğimiz günlerdeki borsa düşüşü sonrası aylıkta yaklaşık %10 zarar ettiren bir fon. Hisse senedi yoğun fonlarda bugün artan bir fon yok gibi zaten. Büyük düşüş bugün yansıdı. Ancak bugün borsa yeşil.
Bunlar gelip geçici şeyler. Ancak burada bahsetmek zorundayım. Mesela benim yatırım yaptığım bir fon bir günde %8′den fazla düştü.
Borsa dediğimiz yer sabırlı insanların para kazandığı yer. Bugünlerde böyle zararları görüp panik yapıp satarsanız paranızı kaptırırsınız.
Bu fon bazında konuşmak gerekirse bence bu fon başarılı bir fon. Karşılaştırma ölçütü Bist 100. Bist 100′ü neredeyse 2′ye katlamış son 3 yılda. Bugün %-4,1984 zararda olmasına rağmen.
Uzun vadede daha fazla kazandıracağını düşünüyorum. Şimdilik zarar ettirse de.
Düşebilir mi? Daha da düşebilir evet geleceği kimse bilemez ancak geçmişe bakılırsa bir çok kez Bist 100′ü geçmiş.
Bu fonu birisi bana canlı yayınımda sormuştu. Ara sıra tiktok üzerinden canlı yayın açıyorum. Orada da beni takip etmek isterseniz veya diğer platformlardan takip etmek isterseniz şuraya iletişim bilgilerimi bırakıyorum. Bir sonraki fon inceleme yazısında görüşürüz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.