Merhaba. Bu sayfayı rastgele farkettim. Pasif gelir kazandıran bir sistemim var ve güzel teklif gelirse size de satabilirim. Resimlerini yükleyeceğim. Yaptığım iş stok fotoğrafçılık. Yapay zeka yeni parladığında merak salıp hobi olarak öğrendim ve daha sonra otomasyonu da öğrenerek bu işi paraya dökmeyi amaçladım. Evet ölü bir meslek gibi görünüyor ama 3-5 kazandırıyor. Sanırım internete para kazanma yazdığınızda karşınıza en çok çıkan stok fotoğrafçılık olacaktır. Ancak başladığınızda öyle anlatıldığı gibi (resim yükle para kazan) kolay olmadığını farkedip bırakmışsınızdır (eğer denediyseniz). Ben nasıl kazanıyorum kısaca şöyle anlatayım. Bu işle uğraşanlar günlük tahminimce en fazla 50 resim falan yüklüyordur. Ben ise full kapasite çalışırsam (ki çalışmıyorum genelde) günlük 12.000 adede kadar resim yükleyebilirim.
iş akışından kısaca bahsedeyim.
- Midjourney ile (yapay zeka) discord üzerinden resim üretmek üzerine kurulu.
- Birden fazla nişte aynı anda resimler üretilebilir. Şu anda aynı anda 105 farklı nişte resim üretiyorum.
- İndirilen resimler 4x büyütülüp hazırlanıyor.
- daha önceden (1 defalığa mahsus) hazırlanan excel dosyasından çekilen anahtar kelime ve başlıklarla resim için rastgele başlık ve anahtar kelimeler üretiliyor. Bu işlem toplu yapılıyor. Örneğin 5000 adet resim için 1 csv dosyası hazırlanıyor.
- sonra resimler yüklenip, csv dosyaları yükleniyor.
İşi hızlandıran kısım ise otomasyon ile yapılıyor olması. Yani pc başında bile durmuyorum. Pc kendi kendine bu işlemleri yapıyor. Sadece yükleme işini sürükle-bırak ile ben yapıyorum. Aslında onu da otomasyona yaptırdım ancak sürekli yeni bağlantı kurmasından dolayı çok yavaş yüklüyordu ve devre dışı bıraktım.
Bu işin avantajlı yanı, dilediğiniz kadar hesap açıp her hesaba resimler yükleyebilrsiniz. 2 farklı hesaba ait toplam 4 adet resim yükleyeceğim. freepik sitesinden kazandığım tutarları gösteriyor.
1.hesap son ay kazancım:
![
1.hesap yılbaşından beri kazancım:
![
hesap son ay kazancım (yeni hesap sayılır):
![
hesap yılbaşından beri kazancım:
![
Buraya resim yüklemek farklıymış. Drive’a yükleyip bağlantı adreslerini yükledim. 2 hesap yılbaşından beri yaklaşık 900€ kazandırmış. Yaklaşık 31.500₺ yapmakta. Aylık ortalama 4.500₺ yapar. Benim 5 freepik hesabım var. Diğerlerini yüklemedim. Ayrıca başka kanallara da yüklüyorum. Creative fabrica, creative market, adobe stock vb. Shutterstock ai resimlerini kabul etmiyor. 123rf’e 70.000′e yakın resim yükledim. Ancak 1 yıldan fazladır hiçbir resmimi onaylamadılar. Öylece bekliyor. Bir çok kez iletişime geçsem de durum değişmediği için oraya yüklemeyi bıraktım.
Bu iş için gerekenler (tümünde size yardım edeceğim):
- Öncelikle midjourney abonelik almalısınız. Yıllık daha ucuza geliyor ve yaklaşık 288$ gibi bir miktar.
- Discord hesabı açmalısınız (ücretsiz) ve midjourney’i bağlamalısınız. (yardım edeceğim)
- Python kurulu olmalı. arka planda resimleri indiren bot python kodu ile yazıldı.
- Otomasyonun neredeyse tamamında C# dili kullandım. Sanırım tüm windows işletim sistemleri destekleyecektir.
- Payoneer hesabı (her hesap için 1 tane açılmalı) ücretsiz.
Şimdi. Yaptığım otomasyon çok karmaşık. güzel bir teklif gelirse düzenleyip sadece freepik için ilgilenenlere satmayı (kurmayı) düşünebilirim. Otomasyonu temizlemem, düzenlemem zaman alacaktır. Ortalama hesap başına minimum aylık 2.000₺ kazandırabileceğini söyleyebilirim. Daha fazla yüklemeniz durumunda değişebilir.
Stok fotoğrafçılığın ne zaman son bulacağını bilemiyorum ancak o güne kadar pasif gelir elde edebilirsiniz.