Selam arkadaşlar, bugün İş Portföyün IHK adlı fonunu inceleyeceğiz.
Geçtiğimiz haftalarda videosunu çekmiştim. Ucuz bulduğum bir fondu. Bugün son 30 günde en çok kazandıran fon. Bugün ucuz olmayan bir fon ancak uzun vadeli düşünenler yine de bakabilir. Alın demiyorum. İnceleyin, bakın, bilgilenin.
IHK - İŞ PORTFÖY İŞ’TE KADIN HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 14,293959
- Günlük Getiri (%): %0,6906
- Pay (Adet): 292.494.809
- Fon Toplam Değer (TL): 4.180.908.837,31
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 6 / 120
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 66.771
- Pazar Payı: %2,26
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %11,659577
- Son 3 Ay Getirisi: %32,913153
- Son 6 Ay Getirisi: %72,896314
- Son 1 Yıl Getirisi: %177,100632
Fon varlık dağılımı:
- Hisse senedi
- Takasbank para piyasası
İçindeki varlıklar:
Son portföy dağılım raporuna buradan ulaşabilirsiniz.
IHK Fon Yorumu:
Eğer temmuz ayının sonuna kadar alım yaparsanız %0 vergi ödemesi yapıyorsunuz. Temmuz ayından sonra hangi karar çıkacak bilinmez. Hisse senedi yoğun fonlarda hala vergi yok. Bunu hatırlamak gerekiyor.
Kadın çalışanların desteklendiği bir fon. Ayrıca yönetimi tebrik ederim bu ay en çok kazandıran fon oldu. Yani son 30 günde en çok kazandıran fon. Yarın değişebilir.
66 binden fazla yatırımcısı var. İçerisinde %92 oranında hisse var.
Bu ay açıklanan raporda en çok Mavi, Turkcell, Garanti gibi hisseler var. Bankacılık hisseleri arttığı zamanlarda yani geçtiğimiz ayda bankacılık hisseleri yoğunluktaydı. Aktif yönetilen bir fon.
Kadın çalışanların desteklendiğini görmek ve başarılı bir şekilde fonun yönetildiğini görmek bence güzel. Umarım çok daha güzel olur.
Geçtiğimiz haftalarda çektiğim video:
Yatırımcı bilgi formunu incelediğimde karşılaştırma ölçünü her sene geçmiş. Bu sene de geçecektir diye düşünüyorum.
Portföyümü genişletmek ben de istiyorum tabi. Ancak ucuz almayı seviyorum. Şimdi artmış ancak daha gider mi düşer mi? Bilinmez. Düştüğü zaman düşünebilirim.
Daha detaylı bilgileri tefas.gov.tr'den görüntüleyebilirsiniz. Devletin resmi sitesidir.
Bir sonraki inceleme yazısında görüşmek üzere.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.