Selamlar. Bugün bana yorumlarda sorulan bir fonun incelemesini buraya yazmak istedim.
ADP - AK PORTFÖY BIST BANKA ENDEKSİ HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
Fon genel bilgileri:
- Son Fiyat (TL): 1,090033
- Günlük Getiri (%): %0,2459
- Pay (Adet): 3.632.629.771
- Fon Toplam Değer (TL): 3.959.687.634,87
- Kategorisi: Hisse Senedi Fonu
- Son Bir Yıllık Kategori Derecesi: 5 / 118
- Yatırımcı Sayısı (Kişi): 38.069
- Pazar Payı: %2,32
Fon getirileri:
- Son 1 Ay Getirisi: %12,842075
- Son 3 Ay Getirisi: %53,385351
- Son 6 Ay Getirisi: %71,327148
- Son 1 Yıl Getirisi: %207,085285
- Son 3 Yıl Getirisi: %1.123,2580
- Son 5 Yıl Getirisi: %1.188,8664
Fon varlık dağılımı:
- Hisse senedi
- Mevduat (TL)
- Takasbank para piyasası
- Devlet tahvili
- Borsa yatırım fonları katılma payları
İçindeki varlıklar:
Portföy dağılım raporunu buradan görebilirsiniz.
ADP Fon Yorumu:
İçerisinde banka hisseleri olan bir fondur. Politika faizinin artmasıyla birlikte bankacılık hisseleri hareketlendi tabi. Son zamanlarda gerçekten çok iyi kazandırdı ancak daha ne kadar kazandıracağı belirsiz.
Trene son binenlerden olmamanız için şimdi almak ne kadar mantıklı ona siz karar verirsiniz ancak mal ucuzken alınır bence.
Fon bankacılık endeksini takip eden bir fon.
Yatırımcı bilgi formunda:
- Fon’un karşılaştırma ölçütü %95 BIST Banka Getiri Endeksi + %5 BIST-KYD Repo (Brüt) Endeksi’dir.
Aynen böyle yazıyor.
Faiz daha arttırılır bankacılık endeksi bana göre ucuz kaldı diyorsanız sizi tutamam tabi 😃
Ama bence alım yapmak mantıksız.
Mesela 2021 yılında fon 4,6 kazandırmış. O zamandan almak daha mantıklıydı. Günümüzde de ucuz kalmış fonlara bakmak lazım.
ADP için yorumum böyleydi. Eğer sizin de düşünceleriniz var ise tartışmalara katılabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşürüz.
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben yalnızca küçük yatırımcıyım. Kendi kanalımda da aldıklarımı paylaşıyorum. Burada da en çok kazanan ve en çok kaybeden fonlara bakıyorum. Benim yaptıklarımı yapmayın. Size uymayabilir.